Hans Herbots behandelt Geert Van Rampelberg

Op 13 mei start regisseur Hans Herbots in Antwerpen met de opnamen van zijn nieuwe film ‘De Behandeling’, gebaseerd op de internationale bestseller ‘The Treatment’. Geert Van Rampelberg vertolkt de centrale hoofdrol.

 

Aan Cinevox moet je niet gaan uitleggen dat Geert Van Rampelberg een acteur is op wie je huizen kunt bouwen. Het is al een hele tijd geleden dat wij hier kraaiden van de pret bij het horen van zijn naam. De man is hot, zeiden we toen al, en sindsdien is zijn temperatuur alleen maar toegenomen. Geert Van Rampelberg vertolkt de rol van Nick Cafmeyer, de dragende rol van de film. Geert Van Rampelberg zette op televisie reeds schitterende rollen neer in onder meer ‘Dubbelleven’, ‘Code 37’, ‘Clan’ en ‘Salamander’, en in de langspeelfilms ‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar (waarvoor hij de Ensor kreeg voor Beste Acteur in 2012 tijdens het Filmfestival van Oostende) en ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix van Groeningen. Het is de eerste maal dat Geert de dragende hoofdrol in een langspeelfilm zal vertolken. Hoewel, in ‘Swooni’ vonden we hem ook al redelijk dragend en indrukwekkend. Maar goed, technisch gesproken is het de eerste keer. En was het hoog tijd.

 

Ook Hans Herbots behoeft geen introductie meer. Na zijn regiedebuut in 2001 met ‘Falling’, volgden de langspeelfilms ‘Verlengd Weekend’ (2005), ‘Windkracht 10 –‘Koksijde Rescue’ (2006) en ‘Bo’ (2010). Voor televisie regisseerde hij recentelijk onder meer de prestigieuze reeksen ‘Het Goddelijke Monster’ en ‘The Spiral’.

Hans : “De Behandeling moet een dwingende film worden, die onder de huid kruipt. Geert Van Rampelberg is één van de meest veelzijdige acteurs van de laatste jaren. Hij draagt de film. Zijn creatie van Nick Cafmeyer moet complex zijn. Als een gevangene in een onzichtbare kooi. Ligt de sleutel van die kooi begraven in zijn verleden, of verborgen in zijn persoonlijkheid ? Met De Behandeling wil ik een donkere, interessante, visueel indrukwekkende en vooral memorabele film maken.

 

Scenarist Carl Joos (o.a. ‘De Zaak Alzheimer’, ‘Dossier K.’ en ‘The Broken Circle Breakdown’) schreef het scenario, gebaseerd op ‘The Treatment’, de internationale bestseller van de Engelse schrijfster Mo Hayder.

Carl : “Toen producent Peter Bouckaert me vroeg welke thriller ik ooit nog wou bewerken, moest ik niet lang nadenken. Mo Hayder is één van de origineelste stemmen in het genre. Het was een plezier om met het aangrijpende verhaal en de intrigerende personages van ‘De Behandeling’ aan de slag te gaan, en het te kneden tot een zenuwslopende thriller.

 

‘De Behandeling’ is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama en komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), VTM, Bruxellimage, het Nederlands Filmfonds, Telenet, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de belgische tax shelter voor filmfinanciering. De film wordt in het voorjaar van 2014 in de bioscopen verdeeld door KFD.

 

SYNOPSIS : Rechercheur Nick Cafmeyer heeft de looks, is slim en maakt carrière. Maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties. Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om Nick te tergen. Het blijft op Nick wegen. De enige vrouw die een knipperlichtrelatie met hem kan aanknopen is zijn chef, de iets oudere Danni. Danni aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak : een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer. Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor. Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

 

Zie ook :

 

Hans Herbots over ‘De Behandeling’

Geert Van Rampelberg is hot

Hans Herbots zoekt kinderen

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …