Home / Nieuws / Varia / Hebt u een ogenblikje voor ‘Het moment’?

Hebt u een ogenblikje voor ‘Het moment’?

Nee, we gaan niet ieder crowdfunding-project een forum geven. Want je kunt er je dagen mee vullen, met projecten die centen zoeken om gerealiseerd te kunnen worden.  Alleen zijn er soms van die projecten die dat ietsje meer hebben. Of nog iets meer. Zoals ‘Het moment’ van Matthew Noydens, een film waarin een man op het hoogtepunt in zijn leven een einde wil maken aan zijn bestaan. Niet alleen spreekt de pitch ons best wel aan, het is ook en vooral de eerste keer dat we de vaste kern en oprichters van het bekende theatergezelschap De Roovers allemaal samen in een film te zien krijgen. Robby Cleiren, Sofie Sente, Luc Nuyens en Sara De Bosschere begonnen hun theatergezelschap samen na hun afstuderen aan Herman Teirlinck. Al meer dan 20 jaar spelen ze theater en hebben ze afzonderlijk gespeeld in een film- of televisieserie, maar met dit verhaal heeft Matthew Noydens ze overtuigd om voor de eerste keer samen te spelen.

Sinds deze week is de crowdfunding van ‘Het Moment’ van start gegaan. En daarbij kunnen Matthew Noydens en zijn producent Matthias De Bondt uw hulp gebruiken! Ze hebben zo’n 40 dagen de tijd om het beoogde bedrag van €5000 binnen te halen. Doneren kan reeds vanaf €15 en aan elke prijs hangen mooie rewards vast. 

‘Het Moment’ wordt een onconventionele tragikomedie over de dood, en tevens het eindwerk van Matthew Noydens. De film vertelt het verhaal van Dirk Postelmans, een man die het allemaal heeft: een gelukkig huwelijk, een prachtige dochter en een succesvolle carrière. Maar om het naderende ongeluk – waarvan Dirk denkt dat het hem te wachten staat – te voorkomen, roept hij de hulp in van Ilse, een zelfmoordinstructeur, die hem begeleidt in de voorbereidingen van z’n eigen dood…

De productie van de film valt in de handen van Matthias De Bondt. En aangezien deze jongeman er ook al voor iets tussen zat dat Emilie Verhamme haar nieuwste langspeler ‘Hartenbrekers’ kon draaien, spitsen we de oren als we vernemen dat hij met een nieuw project komt aanzetten. Deze piepjonge producent studeerde pas in 2017 af met een Master aan LUCA School of Arts. Nadien ging hij te werk bij DENZZO, een Brussels productiehuis. Zijn ambitie is om een “creative producer” te worden van films gemaakt door schrijvers en regisseurs met een authentieke stem. Hij wil zich concentreren op origineel en visionair werk dat de grenzen van de filmtaal durft te verleggen.

‘Het moment’, waarvan een eerdere werktitel ‘You Only Die Once’ was,  moet het eindwerk worden van Matthew Noydens aan de LUCA School of Arts. Hij schreef het script samen met zijn vaste co- auteur Thomas Deknop. Ze zijn vooral gespecialiseerd in het schrijven van zwart en / of tragikomedieën, met terugkerende thema’s zoals vervreemding en eenzaamheid.

Bekijk ook

Peter-Van-Den-Begin-Cinevox

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het …