Heel veel Belgen in Venetië

Zoals we vanmorgen bekendmaakten, gaat ‘Le fidèle’ van Michaël R. Roskam in wereldpremière in Venetië. En zo is de Vlaamse film, na de triomfen van vorig jaar met ‘Home’ en ‘King of the Belgians’, weer goed vertegenwoordigd in de Dogenstad.  Met heel veel gangsters dit jaar. 

Want naast de gangsters van ‘Le fidèle’ zijn er nog tal van andere ongure figuren van bij ons te zien in Venetië.  Verschillende mensen die met ‘Le fidèle’ te maken hebben, hebben nog trouwens nog andere belangen te verdedigen in Venetië. Sam Louwyck bijvoorbeeld speelt ‘The Captain’ in ‘Les garçons sauvages’ of ‘The Wild Boys’ van de Fransman Bertrand Mandico. Een film met onder meer Elina Löwensohn over vijf jongens uit betere families die een wrede misdaad begaan. De film is geselecteerd voor The International Critics Week in Venetië. En Matthias Schoenaerts zit ook in ‘Our Souls at Night’, een film waarbij hij wellicht wat in de schaduw zal staan van sterren als Robert Redford en Jane Fonda die mensen spelen die op latere leeftijd de liefde vinden. Bart Van Langendonck doet ook een dubbelslag.

Gangster maakt gangsterfilm

Tueurs-avatarDe producent van ‘Le fidèle’ is eveneens coproducent van ‘Tueurs’, een actiethriller waar in Franssprekend België al veel te doen was, onder meer omdat de helft van het regieduo, meer bepaald François Troukens, een voormalige gangster is, die na een carrière als tv-presentator nu dus ook gaat regisseren. En met succes blijkbaar.  In zijn film zitten naast de Vlamingen Kevin Janssens, Tibo Vandenborre en Johan Leysen ook bekende Waalse namen als Bouli Lanners, Olivier GourmetNatacha Régnier en Anne Coesens.  De co-regisseur van François Troukens is de meer ervaren Jean-François Hensgens, die hier de camera hanteerde, net als bij de laatste drie films van Joachim Lafosse en een dertigtal andere langspelers. De film werd uitgenodigd voor het ‘Cinema nel Giardino’-nevenprogramma.  O’Brother brengt ‘Tueurs’ bij ons op 6 december uit. De film vertelt het verhaal van Frank Valken, een beruchte overvaller die probleemloos een laatste grote overval pleegt. Of dat denkt hij althans… Valken en zijn bende raken betrokken bij een misdaadzaak van dertig jaar terug en zijn de perfecte verdachten voor het moordcommando dat terug is van weggeweest.

Zie ook :

Sam Louwyck in film van Nicolas Cage

Fien Troch in de jury van de Orrizonti-competitie

Kevin Janssens over ‘Tueurs’

Nog Kevin Janssens over ‘Tueurs’

Kevin Janssens over zijn tegenspelers in ‘Tueurs’

Matthias Schoenaerts met Jane Fonda en Robert Redford in Venetië

‘Le fidèle’ in Venetië

‘Le fidèle’ ook al verkocht aan China

‘Cargo’ naar het Festival van San Sebastian

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …