Heel de wereld wil ‘Hasta La Vista’ zien!

Nu wordt het echt wel heel spannend : welke film moet de Oscarcommissie als inzending naar Hollywood sturen???

 

‘HASTA LA VISTA’ ONTPLOFT INTERNATIONAAL Na de prijzenregen in Montréal blijkt de internationale carrière van Hasta la Vista niet te stuiten. Nog geen twee weken na de triomftocht in Montréal, en nog voor dat de film in de Belgische bioscopen speelt, is er enorme internationale belangstelling voor de film.

Dat de Franse regisseur Claude Lelouch (gekend van onder meer ‘Un Homme et une Femme’, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en van twee Oscars, die van Beste Niet-Engelstalige Film en die van Beste Scenario) al in Montréal grote interesse had in ‘Hasta la Vista’ was geen geheim. Het contract is inmiddels definitief en Claude Lelouch’s productiebedrijf ‘Les Films 13’ zal ‘Hasta la Vista’ vanaf maart 2012 in de Franse bioscopen verdelen op maar liefst 150 kopieën.

De geruchten dat Brad Pitt geïnteresseerd is in mogelijke US distributie of remake worden door de makers van Hasta la Vista tevens bevestigd. Maar ook Jim Carrey toonde interesse, alsook enkele andere productiehuizen waaronder Sony Classics en the Weinstein Company.

In Toronto zijn er reeks twee marketscreenings achter de rug. Een eerste resultaat ervan is dat Brazilië al getekend heeft en er nog meer landen zullen volgen. Voorts komt de film eind deze maand al uit in de zalen van Canada en vermoedelijk later dit najaar in Nederland.

Vrijdag 16 september wordt beslist of Hasta la Vista als Belgische film voor de Oscars wordt ingezonden. Ook ‘Rundskop’ van Michaël R. Roskam en‘Le Gamin au Vélo’ van de broers Dardenne maken kans.

Vanaf 14 september verdeelt Kinepolis Film Distribution (KFD) de film in alle Vlaamse bioscopen. De film werd mede mogelijk gemaakt door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Belgische tax shelter maatregel.

Hasta la Vista’ is de vijfde langspeelfilm van Geoffrey Enthoven die reeds bekendheid verwierf met zijn eerdere langspeelfilms Les Enfants de l’Amour’ (2001), ‘Vidange Perdue’ (2006), ‘Happy Together’ (2008) en ‘Meisjes’ (2009). Het scenario werd geschreven door Pierre De Clercq die eveneens scenarist was van ‘Verlengd Weekend’ en ‘Man Zkt Vrouw’. De productie wordt verzorgd door Mariano Vanhoof van het Gentse productiehuis Fobic Films. De hoofdrollen worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh. De soundtrack werd gecomponeerd door Stijn Meuris en Papermouth.

Klik hier voor meer info over ‘Hasta La Vista’

Klik hier voor meer info over de Oscarstrijd tussen de Belgische films

Klik hier op : Publiek uit de bol op Belgische première

Klik hier voor meer info over de muziek van ‘Hasta La Vista’

Klik hier op : Ook Rundskop blijft winnen!

(FOTO HASTA LA VISTA : KRIS DE WITTE)

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …