Antwerpen, Gilles De Schryver, Hendrik Verthé, Joren Seldeslachts, Kobe Van Steenberghe, Koen De Bouw, persvoorstelling, Robrecht Vanden Thoren, Stefan Perceval, Sven De Ridder, Sven Huybrechts, Torpedo, Vic De Wachter

Heel mooie cast voor ‘Torpedo’

A Team Productions stelde vanmorgen in zaal Storm van het Mas in Antwerpen een film voor over een onderzeeër die vele stormen zal moeten doorstaan.  De jonge producers van ‘Patser’, Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, maken van gedurfde projecten hun handelsmerk.  ‘Torpedo’ moet een avonturenfilm worden in de sfeer van ‘Indiana Jones’, zij het met een veel bescheidener budget. Maar wel met een production value die die van ‘Patser’ nog moet overstijgen en een cast om u tegen te zeggen.

Naast Koen De Bouw zien we onder meer Vic Dewachter, Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Sven De Ridder, Joren Seldeslachts, Stefan Perceval, Bert Haelvoet en Ella-June Henrard. Regisseur en scenarist van de film is Sven Huybrechts.  Hij schreef het script samen met Johan Horemans. Hij draait de film de komende maanden in een oude loods in Weelde en in Malta.  Robrecht Heyvaert, de DOP/cameraman van Adil en Bilall, en ook van Robin Pronts ‘D’Ardennen’, neemt het camerawerk voor zijn rekening bij ‘Torpedo’. Een andere man met wie Adil en Bilall het vaak doen, componist Hannes De Maeyer, neemt ook hier de muziek voor zijn rekening.

Zo begon de persconferentie:

Het verhaal is fictief, maar bij momenten wel losweg gebaseerd op oude oorlogsverhalen. Een beetje zoals Tarantino dat ook deed voor ‘Inglourious Basterds’.  ‘Torpedo’ vertelt het relaas van een troep Vlaamse verzetsstrijders die een Duitse U-boot kapen, met een lading uranium aan boord, om ermee van Congo naar de VS te varen.  Verschillende acteurs van de cast zijn nu volop bezig met een duikopleiding.

Distributeur Independent Films brengt ‘Torpedo’ op 23 oktober 2019 in de zalen.

Zie ook : 

Wie speelt wat in ‘Torpedo’?

Sven Huybrechts geniet het vertrouwen

 

Bekijk ook

Op de set van Dealer!

In de zomer van 2020 brachten we een bezoek aan de set van Dealer. In …