Home / Nieuws / Festivals / ‘Hellhole’ naar Hong Kong

‘Hellhole’ naar Hong Kong

‘Hellhole’ van Bas Devos is uitgenodigd voor het Hong Kong International Film Festival (18 maart-1 april), als onderdeel van de Young Cinema-competitie. Dat maakte de festivalorganisatie zopas bekend. ‘Hellhole’ ging begin februari in wereldpremière in de Panorama-sectie van de Berlinale. Op 20 maart komt de film bij ons in de zalen. 

‘Hellhole’ volgt drie zeer verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel van maart 2016. Een Vlaamse arts, wiens zoon als straaljagerpiloot op een missie is in het Midden-Oosten, wordt geconfronteerd met zijn eigen eenzaamheid. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. En een Italiaanse vrouw die voor de Europese instellingen werkt, verliest langzaam de controle onder druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt ook hun leven: waar gaan we heen vanaf hier?

De opnames voor ‘Hellhole’ vonden plaats in Brussel in de zomer van 2017. Voor de cinematografie deed Bas Devos, net zoals voor zijn debuut ‘Violet’, beroep op Nicolas Karakatsanis. De hoofdrollen worden vertolkt door Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal. Dieter Diependaele deed de montage en Boris Backere verzorgde het geluid. De muziek is van James Leyland Kirby.

‘Hellhole’ ging begin februari in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn, als onderdeel van de Panorama-sectie. In januari plaatste het Amerikaanse vakblad Variety Bas Devos nog in zijn lijst van ’10 Europeans to Watch’, tien getalenteerde persoonlijkheden uit de Europese filmindustrie voor wie 2019 het jaar van de grote doorbraak zou kunnen worden.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …