Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Hellhole’ van Bas Devos is geselecteerd voor de Berlinale

‘Hellhole’ van Bas Devos is geselecteerd voor de Berlinale

‘Hellhole’, de tweede speelfilm van Bas Devos, gaat in februari in wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Berlijn, als onderdeel van de Panorama-sectie.

Voor Bas Devos is het al de tweede selectie in Berlijn: zijn debuut ‘Violet’ ging er in 2014 eveneens in wereldpremière en won er toen de Grote Prijs van de Generation 14plus-sectie.

‘Hellhole’ (een film die eerst ‘Ascension’ heette) is volgens de regisseur een film over de nasleep van de aanslagen van 22 maart, en zoomt in op drie verloren zielen in Brussel in het jaar 2016. Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes verschillende mensen. Een van zijn patiënten, de jonge Marokkaan Mehdi, herinnert Wannes aan zijn eigen zoon Joris, een F16-piloot op missie in het Midden-Oosten. De Italiaanse Alba, tolk bij het Europese Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en lusteloosheid in drugs en one-night stands.

De opnames voor ‘Hellhole’ vonden plaats in Brussel in de zomer van 2017. Voor de cinematografie deed Bas Devos, net zoals voor zijn debuut ‘Violet’, beroep op Nicolas Karakatsanis. De hoofdrollen worden vertolkt door Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal.

Ontdek alvast meer over ‘Hellhole’ in ons bioscoopjournaal van februari!

‘Hellhole’ is een productie van Tomas Leyers voor Minds Meet in coproductie met het Nederlandse Phanta Vision. 

Bekijk ook

Belgische animatiestudio Beast Animation maakt officiële festivaltrailer voor het Animatie Filmfestival van Annecy.

Maandagvoormiddag 10 juni opende het Internationale Animatie Filmfestival van Annecy met hun officiële festivaltrailer, gemaakt door …