Herdenkingsmoment Robbe De Hert!

Op 23 september organiseert De Cinema in samenwerking met Emotion Pictures vzw een herdenkingsmoment voor Robbe De Hert met de vertoning van Elixir d’Anvers. Die film heeft immers een heel aparte plaats in de carrière van Robbe maar ook in de Vlaamse filmgeschiedenis. De vertoning wordt gevolgd door een gesprek met getuigen en deelnemers van toen, en afgesloten met een drink.

Elixir d’Anvers is een anthologiefilm uit 1996 gemaakt door zes Nederlandse en Belgische regisseurs. Elke episode behandelt een deel van de Antwerpse geschiedenis. Als kader voor de film fungeert een groep Nederlanders die door het rijke verleden van de Scheldestad wordt gegidst. Het gezelschap beleeft Antwerpen door de eeuwen heen in een kaleidoscoop van verhalen, sommige volslagen verzonnen en andere op waargebeurde feiten gebaseerd.

De films: Tanchelijn (Boris Paval Conen), Opstand aan de Rie’dijk (Wolke Kluppell), Balthasar De Groote (Nathalie Declerq), Mannequin d’Anvers (Wim Symoens), Hendrik Conscience (Tom van Overberghe) en Filip van Neyghem (Gilbert Van Schoonbeke) onder leiding van Robbe De Hert.

Op het programma:

19u00  deuren

19u30  Inleiding / Screening Elixir d’Anvers

21u15 Aza Declercq in gesprek met o.a. Gène Bervoets, Axel Daeseleire, Filip Peeters, Warre Borgmans over de rol van Elixir d’Anvers en Robbe de Hert in de carrière van mensen binnen de Vlaamse/Nederlandse audiovisuele sector.

22u00  drink & informeel nawoord

23u00 slot

Bestel hier je tickets.

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …