Herontdek de Belgische soundtracks van Henny Vrienten!

Op 25 april overleed Henny Vrienten, de zanger van Doe maar. Hij verzorgde de soundtracks van enkele Belgische films.

Naast vele Nederlandse popsongs en filmscores, maakte Henny Vrienten ook voor ons land enkele soundtracks. Nadat hij de muziek schreef voor Nic Balthazar’s Tot Altijd (2012), vroeg de regisseur Vrienten ook voor die van Everybody Happy (2016). Die werd samen met één van zijn lievelingsgroepen opgenomen: Triggerfinger.

“Dit is voor mij helemaal een droom die uitkomt.”, zei Balthazar destijds. “Vier helden van mij, die met een oog op mijn film, op de voorgrond samen heerlijk potige muziek staan te maken, was voor mij toch een totale kick.”

Ook Henny Vrienten was enthousiast over Triggerfinger: “Ik ben een fan voor het leven van deze mannen.” De week opnames in een studio nabij Amsterdam waren volgens zanger Ruben Block “degoutant plezant”.

In 1994 schreef Vrienten ook al mee aan de soundtrack van Max, die kan je beluisteren op Spotify. In 1997 componeerde hij de muziek voor de reeks Kongo, in 2001 voor De Verlossing van Hugo Claus en in 2003 Verder dan de maan van Stijn Coninx.

Bekijk Tot Altijd, Everybody HappyVerder dan de maan en Max op Sooner. Tot altijd is ook te bekijken op Streamz, Everybody Happy op Netflix.

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …