Het 34ste Festival van Namen opent met ‘Chambre 212’, de nieuwe film van Christophe Honoré!

Het 34ste Internationaal Festival van de Franstalige Film van Namen (FIFF) vindt plaats van 27 september tot 4 oktober 2019 in het centrum van de Waalse hoofdstad.

Het Festival van Namen blijft trouw aan zijn missie Cinema delen, in het echt, in het groot en  presenteert een hondertal films uit alle hoeken van de Francofonie. Vandaag telt die wereldwijd 88 staten of regeringen en verenigt ze een variatie aan plekken zoals Frankrijk, Québec, Roemenië, Libanon, Marokko, Senegal, Cambodja, Haïti en ook België.

In de loop der jaren is het FIFF voor een steeds uitgebreider publiek, en voor honderden vakgenoten van de 7de kunst dé plek van afspraak geworden voor de Francofonie, zowel in de zalen  als tijdens ontmoetingen en workshops.

Tien jaar nadat Non ma fille, tu n’iras pas danser het FIFF mocht afsluiten, mag de Franse regisseur  Christophe Honoré met zijn nieuwe film  Chambre 212 op 27 september de aftrap geven van de 34ste festivaleditie.

Chambre 212, dit jaar in Un Certain Regard in Cannes in wereldpremière getoond, won er de Prijs Beste Vertolking met Chiara Mastroianni. Naast Mastroianni speelde hierin ook Vincent Lacoste, Camille Cottin, Benjamin Biolay, Stéphane Roger en Harrison Arevalo.

Synopsis: Na 20 jaar huwelijk besluit Maria uit de echtelijke woning te trekken. Op een nacht neemt ze haar koffers en installeert ze zich in kamer 212 van het hotel dat zich tegenover hun huis bevindt. Zo kan ze haar huis en haar man in de gaten houden. Maar stilaan vraagt Maria zich af of ze wel de juiste beslissing heeft genomen. Heel wat mensen uit haar omgeving hebben weet van haar dilemma en zijn van plan hem dit te laten weten.

De film werd geschreven en geregisseerd door Christophe Honoré, en is een productie van Les Films Pelleas (Frankrijk – Philippe Martin & David Thion), Bidibul Productions (Luxemburg – Lilian Eche & Christel Henon), Scope Pictures (België – Geneviève Lemal) en France 2 Cinéma. De internationale verkoop wordt verzorgd door Charades. De film komt in de Franse zalen vanaf 9 oktober door Memento Films en in de Belgische zalen door Téléscope Film Distribution.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …