Home / Nieuws / Het mooie gezin uit ’Café Derby’

Het mooie gezin uit ’Café Derby’

Nog twee dagen en Lenny Van Wesemael begint aan de opnamen van ’Café Derby’, haar debuutfilm over een man die samen met zijn gezin de intrek neemt in een café in de buurt van de luchthaven waar de paus een heilige mis zal opvoeren. De man die commerce ruikt is Wim Opbrouck.  Zijn echtgenote in de film is Monic Hendrickx.  En hier is de rest van hun gezin.

Hij heet George, zijn vrouw is Renée, een Nederlandse die destijds graag rondzwierf om haar talen bij te schaven en van het nachtleven te genieten.  En uiteindelijk is ze in Gent blijven hangen.  En heeft ze vijf kinderen met een man die marktkramer is en in alles en nog wat een opportuniteit ziet om een frank bij te verdienen.  Een frank, ja.  Want we schrijven 1985, de tijd dat hier in de contreien nog met Belgische frank betaald werd.  Het verhaal is trouwens gebaseerd op waar gebeurde feiten.  In 1985 kwam de paus inderdaad naar België en vond er een pauselijke eucharistieviering plaats op het intussen ook al verdwenen vliegveld van Sint-Denijs-Westrem.

Regisseur Lenny Van Wesemael en het gezin dat binnenkort centraal staat in haar film ’Café Derby’. Het meisje op haar schoot is Chloë.

De kinderen (en jonge mensen) in de film zijn Chloë Daxhelet, Charlotte Dewulf, Zinya Vanreeth, Robbe Langeraert, Andres Doise, Ezra Fieremans,  en verder zien we ook iets minder jonge en bekendere mensen als Ben Segers, Geert Van Rampelberg, Günther Lesage, Dirk Van Dijck en Jan Decleir als bisschop.

Vader George (Wim Opbrouck), moeder Renée, en de kinderen van het gezin
De mama en de papa met de twee kleinsten

 

Zie ook :

Repetities van ’Café Derby’ zijn al begonnen 

Café Derby in het bioscoopjournaal

Wim Opbrouck en Ben Segers in ’Café Derby’

Bekijk ook

MOOOV filmfestival, van 23 april tot 5 mei

MOOOV opent het jaarlijkse filmfestival (23 april 5 mei) dit keer met een komische film, …