Het programma van Filem’on staat online!

Filem’On – het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek – is toe aan de 15de editie, met een tiendaags festival.

Zoals elk jaar stelt het festival een uniek programma voor aan scholen, families en verenigingen in Brusselse culturele toplocaties. Meer dan 130 films, in alle genres en formaten, voor een publiek van 2 tot 16 jaar, staan op de affiche. Er zijn Belgische, Europese en internationale competitie-secties, en veel films worden getoond in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs. Daarnaast zijn er ook tal van leuke workshops en ciné-concerten speciaal georganiseerd voor kinderen en jongeren. De stad Brussel wordt dan ook nog eens mooi in de kijker gezet door ons boeiend cinema-wandelatelier.

Met “Filem’On, 15 jaar onderweg” als thema van deze editie, reizen we in 10 dagen de wereld rond, met gloednieuwe films én een terugblik naar de “Best of Filem’On. Een breed aanbod voor jongeren dat ook ouders, leerkrachten en iedereen jong van hart zal kunnen bekoren. Ze werken dit jaar ook nauw samen met EUROPALIA TRAINS & TRACKS. Samen onderweg naar een duurzame ecologische wereld!

Dit jaar gaat Filem’On door in een hybride vorm. Naast het offline programma in de Brusselse cinemazalen zullen we bij aanvang van het festival een aantal films uitbrengen op ons Video On Demand platform!

Vanaf 15 oktober kan je alvast eens snuisteren doorheen het programma op het eigen Online Filmplatform en kunnen geïnteresseerden een Filem’On festivalpas kopen. Op die manier zijn ze zeker dat ze gedurende de hele herfstvakantie kunnen genieten van een ruim filmaanbod.

Je kan trouwens ook nog aanmelden voor de jongerenjury. Ben je tussen 9 en 16 jaar oud? Hou je van films kijken en bespreken?
Dan ben je misschien wel eens de geschikte persoon! Inschrijven kan hier.

Film’on vindt plaats van 27 oktober tot en met 6 november 2021. Meer informatie vind je op de website.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …