Home / Nieuws / Binnenkort / Het wonder is geschied!

Het wonder is geschied!

Deze zomer geen Filmfestival Oostende, maar wél een unieke expo. “Het wonder is geschied!” is een eigenzinnige reflectie op het bijzondere parcours van de Vlaamse film.

Tien toonaangevende grafische kunstenaars brengen hun interpretatie van evenveel instant Vlaamse filmklassiekers. Daarnaast laat ook stylist Cleo Baele haar licht laten schijnen over 20 jaar nieuwe Vlaamse film aan de hand van 20 paspoppen. Tal van regisseurs doken dan weer in hun archief op zoek naar markante attributen die een centrale rol speelden in hun films en ook hun meest opvallende filmprijzen worden ‘on display’ gezet.

Een pakje maken in de winkel van ‘Pauline & Paulette’, een denkbeeldig ritje op de ijsbeer van ‘Charlie & Hannah gaan uit’, je behoefte doen in de toiletten van ‘Belgica’ of in het Vlaamse trailer archief snuisteren vanuit een retro-cinemazetel…

Samen met de expo wordt er een podcastreeks gelanceerd. De luisteraar krijgt een uniek perspectief op het creatieve proces van de filmmakers, het reilen en zeilen achter de schermen en memorabele anekdotes.

De podcastafleveringen zijn vanaf juli te beluisteren via radio1.be.

Info & tickets voor de expo: www.filmfestivaloostende.be

 

 

Bekijk ook

2 x 5.000 euro aan productiesteun te winnen met Pitch Your Script!

Kortfilmfestival Leuven organiseert dit jaar opnieuw Pitch Your Script, in samenwerking met de Scenaristengilde.  Stuur …