Home / Nieuws / Binnenkort / Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke maakten samen deze film

Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke maakten samen deze film

‘Trio’ zo heet de film waar de gouden driehoek Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke de afgelopen maanden in alle stilte aan werkte. Zowel de regie, productie als het acteerwerk was in handen van hun gloednieuwe collectief ‘Brutteo’.  Met Valentijn komt het resultaat al in de zalen.

Dat Ruth Beeckmans en Matteo Simoni dikke vriendjes zijn, bleek al op Filmfestival Oostende: Beeckmans bracht er een ontroerende ode aan Simoni ter inwijding van diens gouden ster. Maar ook met Bruno Vanden Broucke erbij, ontstaat er tussen het drietal iets wat ze zelf omschrijven als ‘chemie’ of magie’. Al een tijdje brouwden ze op een film, waarover totnogtoe slechts mysterieuze hints op sociale media verschenen.  Maar nu is het dus officieel, én richt het trio ineens zelfs samen een productiehuisje op voor toekomstige samenwerkingen – Brutteo, naar Bruno, Ruth en Matteo.

Hoe dat allemaal ontstond? Daarvoor moeten we terug naar 2016, toen het drietal samen door het land toerde met het theaterstuk  ‘Hechten’ van Stefaan van Brabandt.  Deze tournee bracht hen als makers en vrienden alleen maar dichter bij elkaar, en hongeriger naar meer.   Zo ontstond het idee om samen een filmscenario van het toneelstuk te brouwen.

“Er gebeurt iets wanneer wij drie bij elkaar zijn.  Iets dat alleen maar goesting naar meer genereert.  Iets dat inspireert, doet creëeren, bevrijdt en uitdaagt.  Chemie, magie, wie zal het zeggen.  Eén ding staat vast: wanneer je beste vrienden je collega’s zijn en andersom werk je waarschijnlijk bij Brutteo”, aldus het gelukzalige trio.

De film gaat – surprise surprise – over een trio, bestaande uit Wim (boekhouder, neuroot en eenzaat), zijn halfbroer en tegenpool Gert, en de grofgebekte escorte Lise. Zodra Lise in het leven van Wim komt, verdwijnen al zijn zorgen en depressies als sneeuw voor de zon. Maar dat geldt ook voor Gert, geïntrigeerd door de eigenwijze vrouw. Er ontstaat een onwaarschijnlijke paringsdans. Er wordt gepraat, gelachen en gedanst, maar ook ontstaat er voor het eerst rivaliteit tussen de broers. Bruno en Matteo in de clinch om Ruth dus – dat kan niet anders dan straffe beelden opleveren.

‘Trio’ wordt geproduceerd door Brutteo en kwam tot stand met de steun van VIER en het Stap programma van Telenet, en in samenwerking met Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film vanaf 13 februari 2019 in de bioscoopzalen zal verdelen.

Bekijk ook

Het wonder is geschied!

Deze zomer geen Filmfestival Oostende, maar wél een unieke expo. “Het wonder is geschied!” is een eigenzinnige …