Hier zijn dan de trailer en poster van ‘Black’!!!!!

Het was werken tegen de klok voor Adil El Arbi en Bilall Fallah om hun film en alles dat er mee te maken heeft, klaar te krijgen voor het Festival van Toronto. Maar ze zijn er in geslaagd. En hoe!  En net maakte het Film Fest Gent bekend dat ‘Black’ zijn Belgische première in Gent beleeft. Maar eerst op naar de wereldpremière, met een kersverse, zeer indrukwekkende trailer, en een dito poster!  De shiiiiiiit van de eeuw, zoals de mannen het zelf zeggen.

KLIK HIER OM DE TRAILER TE BEKIJKEN!!!

Gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke, is dit het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar.

 

Het scenario werd geschreven door Nele Meirhaeghe, in samenwerking met Adil El Arbi en Bilall Fallah. De makers werden gecoacht door regisseur Hans Herbots, die eerder met de film ‘Bo’ al een ander verhaal van Dirk Bracke (‘Het Engelenhuis’) adapteerde.

De hoofdrol van Mavela wordt gespeeld door Martha Canga Antonio, terwijl Aboubakr Bensaihi de rol van Marwan voor zijn rekening neemt.

‘Black’ is een productie van Caviar, in co-productie met a team productions en Climax Films en kon ook rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Kinepolis Film Distribution brengt de film in de zalen op 11 november 2015.

 

Zie ook :

‘Black’ en ‘D’Ardennen’ naar Toronto

Adil en Bilall over ‘Black’

een eerste teaser van ‘Black’

Adil en Bilall verfilmen ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke

En straks zijn ze ook in de running voor de Ensors met ‘Image’. Interviews en beelden van die film zijn ook nog te bekijken :

de trailer van ‘Image’

Op de set van ‘Image’

 

 

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …