Hilde De Baerdemaeker op de première van Mijn vader is een saucisse!

© Bart Baevegems

De familiefilm Mijn vader is een saucisse ging zaterdag in première in Oostende en is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

Zaterdagavond was er op de eerste editie FFO Nights van Filmfestival Oostende de langverwachte première van Mijn vader is een saucisse, de eerste Vlaamse film die uitkomt na de heropening van de bioscopen. De film is een welgekomen portie feelgood over een prettig gestoorde familie, en meer bepaald de band tussen de vader, Paul, en zijn dochter Zoë. Wanneer Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw daar allesbehalve blij mee. Zoë gelooft als enige in haar vader, en duikt samen met hem het avontuur in.

Mijn vader is een saucisse is het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen.

Binnenkort begint Hilde De Baerdemaeker te draaien voor Zeevonk, eveneens een productie van A Private View. Het is het verhaal van Domien Huyghe, die de film zal regisseren, en zijn zus Wendy Huyghe. Die schreef het scenario samen met Jean-Claude van Rijckeghem (Mijn vader is een saucisse, Aanrijding in Moscou,…).

Wendy en Domien verloren hun vader op jonge leeftijd en lieten zich hierdoor inspireren tot een magisch avontuur. Zeevonk is een jeugdfilm over een visser die in mysterieuze omstandigheden overlijdt op de Noordzee en diens 12-jarige dochter, die ervan overtuigd is dat een eeuwenoud monster op de bodem van de oceaan hiervoor verantwoordelijk is.

Er worden momenteel nog figuranten gezocht voor de opnames in Oostende, aanmelden kan hier.

Mijn vader is een saucisse speelt vanaf woensdag 23 juni in de bioscoop.

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …