Holgut nu in de zalen!

Vanaf vandaag speelt Holgut van Liesbeth De Ceulaer in de zalen, de winnaar van Beste Belgische Documentaire op DOCVILLE 2021.

Drievoudig DOCVILLE winnaar Liesbeth De Ceulaer begeeft zich met Holgut naar de Syberische ijsvlaktes waar er restanten van een mythisch dier uit een ver verleden naar boven komen. In Holgut verbindt De Ceulaer naadloos fictie met documentaire, legende met wetenschap en realiteit met poëzie.

De film ging in wereldpremière op Visions du Réel en CPH:DOX. Holgut had zijn Belgische première op DOCVILLE 2021, waar de film de prijs voor Beste Belgische documentaire in ontvangst mocht nemen.

De Siberische permafrost smelt, oeroude botten rijzen uit de grond en wilde dieren lijken te zijn verdwenen. Holgut is een eigentijds verhaal gebaseerd op historische, mythologische en actuele verhalen. Twee broers en een wetenschapper begeven zich in de uitgestrekte wildernis van Jakoetië, op zoek naar een mythe. Roman en Kyym jagen op een zeldzaam rendier, terwijl Semyon speurt naar een levensvatbare cel van de mammoet, die hij nodig heeft om het uitgestorven dier te klonen.

De film combineert op gedurfde wijze elementen van fictie en documentaire en manoeuvreert schijnbaar moeiteloos van een meeslepende werkelijkheid naar visuele poëzie. Te midden van een Siberische goudkoorts naar de mammoetivoor lijkt sciencefiction werkelijkheid te worden en werkelijkheid lijkt mythe te worden.

Op woensdag 6 oktober komt Holgut uit in deze zalen: Cinema ZED Leuven, Cinema ZED Hasselt, Sphinx Cinema, Cinéma Aventure, Cinema Lumière Mechelen, Cinema Lumière Antwerpen, Cinema Lumière Brugge en Cultuurcentrum Diest.

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …