Hotel Poseidon geselecteerd voor Fantasia Festival!

Hotel Poseidon, het langspeelfilmdebuut van theatermaker Stef Lernous, is geselecteerd voor Fantasia International Film Festival

De eerste film van Stef Lernous, medeoprichter en bezieler van theatergezelschap Abattoir Fermé, ging in april in première op het Brussels International Festival of Fantastic Film (BIFFF). Hotel Poseidon zal nu ook een internationale première beleven op Fantasia International Film Festival in Canada.

Uit het juryrapport van het festival: “HOTEL POSEIDON staat als een titaan van een debuut dat schijnbaar rechtstreeks voortkwam uit de kleverige moerassen waar het leven op aarde voor het eerst verscheen. Met hints van David Lynch (vooral zijn werk als schilder) en een uitgroei die doet denken aan de Brothers Quay, is dit het soort van een opmerkelijke en iconoclastische visie die maar één keer in een blauwe maan arriveert.”

De regisseur schreef na die bekendmaking: “O men! Ik voel me zò vereerd en wil nog eens de hele ploeg bedanken! 😍” Die ploeg bestaat o.a. uit Tom Vermeir (Belgica, De Twaalf), die de hoofdrol van hoteluitbater speelt. Naast de vaste acteurs van Abattoir Fermé, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel en Kirsten Pieters, spelen ook o.a. Tania Van der SandenDominique van Malder, Steve Geerts, Ruth Becquart, Greg Timmermans, Damiaan De Schrijver, Anne-Laure Vandeputte,…mee.

Lernous schrijft en regisseert de stukken bij Abattoir Fermé, maar regisseerde eerder ook al samen met Jonas Govaerts (Welp) de reeks Monster! voor TV-zender Acht.

Fantasia vindt plaats in Motreal, Quebec van 5 t.e.m 25 augustus. Meer informatie vind je hier.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …