Home / Nieuws / Festivals / IKL : ‘Volg mij’ van Anthony Schatteman

IKL : ‘Volg mij’ van Anthony Schatteman

Aan één kortfilm had Anthony Schatteman genoeg om een ‘naam’ te worden in het filmmilieu.  ‘Kus me zachtjes’ legde dan ook een indrukwekkend nationaal en internationaal parcours af dat begon in Leuven. Hopelijk voor hem gaat het met zijn nieuwste, ‘Volg mij’, dezelfde weg op.


1) Waarom hebt u deze kortfilm gemaakt? Wat wilde u vertellen?

Deze kortfilm is gemaakt in het kader van ‘Follow Gent’, een project dat uitging van het Filmfest Gent dat plaatsvond in oktober. Hierin werden verschillende kortfilmscenario’s samengevoegd tot een langspeelfilm. ‘Volg mij’ was oorspronkelijk een scenario van Stephen Dhondt. Ik heb samen met hem het scenario herwerkt en zo geprobeerd om er iets van mezelf in te steken.

2) Wat is de synopsis/pitch van uw film?

‘Volg mij’ gaat over een jongen die een obsessief verlangen heeft naar een onbereikbare liefde.

3) Hoe hebt u uw cast en crew gevonden?

Na mijn vorige kortfilm uit 2012 ‘Kus me zachtjes’ was ik overtuigd van het talent van Ezra. Daarom besloot ik om opnieuw met hem samen te werken. Ik kon gelukkig ook rekenen op een fantastische crew die we op heel korte tijd én zonder budget hebben bij elkaar gekregen.

4) Hoe bent u er in geslaagd uw film te financieren? 

Doordat alles zeer snel moest gaan, hadden we niet veel tijd om geld samen te rapen. We hebben de film gedraaid met zo’n 2000 euro. Een deel kwam van de mensen achter het ‘Follow Gent’-project. De rest financierde ik met prijzengeld van mijn vorige kortfilm. Gelukkig was mijn topteam bereid om vrijwillig aan dit project mee te werken. Anders was het onmogelijk geweest tot dit resultaat te komen.

5) Waar hebt u gedraaid?

We hebben alles in Gent gedraaid, omdat het voor mij belangrijk was dat de Gentse locaties goed aan bod kwamen in de film, daar het speciaal werd gemaakt voor het Filmfest Gent.

6) Wat betekent voor u de selectie voor het IKL?

Midden juli werd ik gecontacteerd om één van de scenario’s te verfilmen. We hadden slechts twee weken om alles voor te bereiden voor we begonnen te draaien begin augustus. Dus het is fijn om het intensieve werk dat cast en crew op zo’n korte periode hebben verricht, nu te laten zien aan een groot publiek. IKL blijft het belangrijkste kortfilmfestival van ons land. Mede daarom ben ik zeer blij dat mijn film in de Vlaamse competitie zit.

7) Is er eerder een film van u geselecteerd voor het festival in Leuven?

Mijn masterfilm ‘Kus me zachtjes’ won in 2012 de Humo-award op het IKFL.

8) Waarom moeten mensen uw film zien?

Een eerste liefde is vaak zeer intens. Daarom denk ik dat de emoties die mijn hoofdpersonage meemaakt voor veel mensen herkenbaar zullen zijn.

9) Wat is voor u het droomparcours voor uw film? Waar wilt u hem nog vertoond zien?

IKL is al een zeer mooi begin!

10) Is het maken van een kortfilm een stap in de richting van het langere werk? Of wat is uw uiteindelijke ambitie?

Via het medium kortfilm kan je verschillende dingen proberen. Het is een speelzone waarin je al je fantasie kan gebruiken, dat maakt het voor mij als regisseur interessant. Na mijn volgende kortfilm, waarvoor ik zonet productiesteun kreeg van het Vlaams Audiovisueel Fonds, is het de bedoeling om verder te gaan met een langspeler.

11) Hebt u een site? Een facebookpagina? Zo ja, welke?
www.facebook.com/volgmijdefilm
www.anthonyschatteman.be

Zie ook :

– De Trailer van ‘Volg mij’

 

Volg mij zit in het programma ‘Vlaamse Fictie 3’

VERTONINGEN
Zon 29 November (22u15) in Soetezaal
Ma 30 November (20u00) in Soetezaal
Vrij 4 December (17u30) in Soetezaal

© Basiel Debrock

Bekijk ook

Kato De Boeck wint de BILL Award 2019!

Filmmaker Kato De Boeck wint de BILL Award 2019, de ULTIMA voor jong talent. Met …