Home / Nieuws / In quarantaine met… An Pierlé!

In quarantaine met… An Pierlé!

An Pierlé

An Pierlé kennen we natuurlijk al langer als zangeres en pianiste, sinds ze in 1996 de finale van Humo’s Rock Rally haalde. Maar daarnaast is ze ook actrice. Op de planken zagen we haar in bijvoorbeeld ‘Bernadetje’ van Alain Platel en Arne Sierens en op het scherm in Moeder Waarom Leven wij?, Elixir d’Anvers en Heterdaad. Ook voor het grote witte doek componeerde ze de soundtrack van films als Le Tout Nouveau Testament  van Jaco Van Dormael en Eldorado van Bouli Lanners. Recent trakteerde ze ons nog tijdens deze quarantaine via het ‘AU! Live Stream Festival’ samen met haar levenspartner Koen Gisen op een knaller van een concert, waarvoor dank! We vroegen haar of zij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown… 

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Wat betreft films heb ik heel wat in te halen, er ligt hier nog een hele stapel dvd’s waaronder In The Mood For Love van Wong Kar

An Pierlé

Wai, en een hoop studio Gibli films. Verder gaan we zeker Jack Ass 3 moeten bekijken in gezinsverband.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Ah ja, dus zeker voor kinderen: de oude Sjakie en de chocoladefabriek! En de Harry Potter films toch ook, want hier is de regel eerst het boek (voor)lezen, en dan de film!
Nu gaan we dus nr 7 bekijken, hoewel ik de films teveel op flitsend avontuur gericht vind en de boeken veeeel langer plezier geven.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Ik ben deze Quarantaine aan het gebruiken om mij eens goed in te lezen in boeken over reflexologie, neurologie, en ‘Alice In Wonderland’ related stuff, omdat we daar in augustus een jongerenopera rond gaan maken. Voor jonge meisjes kan ik de ‘Dolores!’ trilogie boeken van Noëlla Elpers zwaar aanbevelen! En ‘His Dark Materials’ van Filip Pullman! Is trouwens een serie die ik graag zou bingewatchen, maar ik geraak er voorlopig nog niet aan .

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Mijn favoriete bingewatch serie is Tales from the Green Valley, een BBC reeks over een groep geschiedkundigen die een boerderij gaan runnen zoals in de Middeleeuwen, en alle ambachten weer moeten leren; Je hebt daar ook The Edwardian Farm van, en The Tudor Farm en nog een reeks. Ik vind dat echt superheerlijke kalme, mooie en leerzame televisie die perfect past in thuis opgesloten zitten.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Mijn favoriete gezelschapspel is Vier op een rij en kaarten, maar een occasionele Monopoly vind ik ook wel leuk. Ik verlies wel altijd maar kan daar nogal goed tegen.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Ik kijk eigenlijk nooit tv, behalve Father Brown op VRT.nu.

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …