In quarantaine met… Darya Gantura!

Darya Gantura

Darya Gantura kennen we natuurlijk als Ella Van de Looverbosch in de serie Ella. Later zagen we haar als Silke Vaessen in Zuidflank en als Irina in het tweede seizoen van Cordon. Dit najaar komt Red Sandra uit, de op waargebeurde feiten gebaseerde film van Lien Willaert en Jan Verheyen. Daarin speelt zij de moeder van het meisje Sandra dat aan een zeldzame spierziekte lijdt. We vroegen Darya Gantura wat zij zoal doet tijdens de corona-lockdown…

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Ik ben zeer benieuwd naar About Endlessness, de nieuwe film van Roy Andersson, en de Belgische film Jumbo van Zoë Wittock.

Darya Gantura

Beide films zouden normaal gezien in de cinemazalen uitkomen, maar nu kan je gewoon zelf pop corn maken (met heel veel look, who cares) en je nestelen in de zetel met een kat/kind/lief op je schoot. O.a. te bekijken op https://www.lumiereseries.com/nl/cinema-bij-je-thuis
Ik heb me ook voorgenomen om wat oude arthouse klassiekers te (her)bekijken. Als een echte Rus moest ik op mijn veertiende de drie uur durende marteling van Tarkovsky’s  Andrey Rublyov ondergaan. Nu ik met een andere blik naar films kijk wil ik een poging wagen om die film te herbekijken.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Op dalton.be heb je een hele selectie kwaliteitsvolle kinderfilms, maar ik heb zelf nog zeker 3 maand geen kinderen dus ik heb geen idee welke daarvan ik zou moeten aanbevelen.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Momenteel ben ik bezig met ‘Engelen vallen langzaam’ van Karl Ove Knausgård. De volgende op de stapel is ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman, zodat ik niet de enige ben op de planeet (of alleszins op social media) die het nog niet gelezen heeft. Daarna ‘Mijn kind mijn spiegel’ van Fleur van Groningen, omdat ik zelf binnenkort moeder word en iedereen me blijft zeggen hoe mijn leven zal veranderen, maar niet uitlegt hoe en ik het me absoluut niet kan inbeelden en het gevoel heb er absoluut niet klaar voor te zijn.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Er zijn te veel om op te noemen… De meest recente die ik gezien heb (of nog steeds aan het bekijken ben) zijn New Pope (je herkent direct Paolo Sorrentino’s stijl), Fleabag (heel rauw, maar zo grappig), Watchmen (compleet gestoord) en het derde seizoen van Westworld die geen introductie behoeft.
Gisteren heb ik ook twee afleveringen van Onorthodox op Netflix gezien, zeer mooi gemaakt en straf vertolkt door de jonge actrice Shira Haas.
Het tweede seizoen van After Life komt binnenkort aan op Netflix dus degenen die het eerste nog niet gezien hebben, doen! Bleiten mag.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Cards against Humanity, Munchkin, Ticket to Ride en good old Risk

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Ik ben geabonneerd op ‘Zwijgen is geen optie’, ‘Nerdland maandoverzicht’ met Lieven Scheire en een  Spaanse podcast van Duolingo waar ik geen zier van versta.
Op zaterdag luister ik altijd live naar de ‘Interne keuken’ en zondag naar ‘Touché’ op radio één.
De laatste tip is geen podast of programma, maar een comedy show van Hannah Gadsby ‘Nanette’. Spoiler – het is eigenlijk niet om te lachen.

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …