In quarantaine met… Dries Vos!

Dries Vos regisseerde de films Allemaal Familie en Bad Trip en series als Safety First, Patrouille Linkeroever, Nieuw Texas, De Biker Boys, De Dag en KeizersvrouwenWe vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen…) en hij licht een tip van de sluier over de film die hij graag samen met Matteo Simoni zou willen maken.

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Ik heb nog steeds niet de betere films van het voorbije jaar bekeken. Parasite, Portrait de la jeune fille on feuUsJojo Rabbit… Dus die wil ik zeker nog bekijken. Verder ben ik grote fan van goeie comedy’s, zeker nu. (Her)genoten van Burn after reading en Barton, Fink van The Coens, maar ook Longshot met Charlize Theron en Seth Rogen. Enfin…ik wil er graag nog veel zien. Sinds een paar jaar kijken we, onder leiding van Jonas Geirnaert, om de zoveel weken samen met vrienden naar een auteursfilm. De avond is pas geslaagd als enkele mensen in slaap zijn gevallen, en niemand echt weet waar de film over gaat. Zo keken we, elk in ons eigen kot, naar The Man from Earth van Richard Schenkman over een professor die beweert dat hij eigenlijk een Chro Magnonmens is en al 14.000jaar om deze aarde rondreist. Leuk!

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Ik merk dat ikzelf de kinderfilms uit mijn eigen jeugd steeds aanbeveel terwijl er ook uiteraard recentere goeie films zijn. The never ending story vind ik zo mooi en kan ik blijven herbekijken. In mijn stoutste dromen regisseer ik mijn eigen moderne versie hiervan!

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Ik lees boeken vaak enkel ter research. Nu ben ik bezig in ‘Feitenkennis’ van Hans Rosling. Op eenvoudige vragen over wereldwijdse trends geven we systematisch de verkeerde antwoorden. Ons probleem is dat we niet weten wat we niet weten, en dat zelfs onze gissingen gebaseerd zijn op onbewuste en voorspelbare vooroordelen. Zo blijkt het dat onze wereld in een veel betere staat is dan we zouden denken. Enfin…ik moet hem nog uitlezen maar ben wel enthousiast.
Verder ben ik ‘Joe Speedboot’ van Tommy Wieringa aan het herlezen. Het is namelijk een grote droom van Matteo Simoni en mezelf om deze op een juiste en gepaste manier te kunnen verfilmen.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Ik ben een hele grote filmliefhebber, maar tijdens quarantaine kijk ik heel veel reeksen die ik nog moest inhalen. Ik ben terug naar The Wire beginnen kijken. Verbazingwekkend hoe goed dat blijft. Verder heb ik recent pas The Leftovers leren kennen (te bekijken op Play), en heb ik Sucession (Play) achter de rug en kijk ik uit naar het tweede seizoen van After Life op Netflix. Verder ook met heel veel plezier en bewondering gekeken naar de scifi dramaserie Tales from the Loop op Amazon. 1 episode is van de meesterlijke hand van Tim Mielants.

The Wire
The Leftovers
Sucession
After Life 2
Tales from the loop

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Met de kinderen speel ik graag de klassiekers : Uno ,Vier op een rij en Monopoly. Altijd ruzie…zalig!

Bekijk ook

Laatste keer Cannes voor Dirk Impens!

Vandaag gaat het Filmfestival van Cannes van start en het wordt een spannende editie dit …