In quarantaine met… Gène Bervoets!

Gène Bervoets
Sinds hij in 1980 zijn diploma behaalde aan de Studio Herman Teirlinck duikt Gène Bervoets (64) – ook wel de Sean Connery van Vlaanderen – op in menige theatervoorstelling, speelfilm en televisieserie. Een tijdlang presenteerde Gène de culinaire show Gentse Waterzooi. Maar zijn meest opmerkelijke passages komen wellicht uit de films De SM-rechter, Paradise Trips en De Zaak Alzheimer. In een verder verleden veroverde hij ons hart dankzij tv-series als Windkracht 10 en Kinderen van Dewindt (waarin ook zijn echtgenote Tine Laureyns meespeelt), recenter deed hij dat nog eens dunnetjes over in reeksen als Tabula Rasa, Professor T., De Biker Boys en Salamander. Voorts was hij op de planken te vinden met onder andere Abattoir Fermé en Compagnie De Koe. Hij bundelde zijn krachten met Maandacht,  Het Kaaitheater en de KVS, en speelde mee in Peter en de wolf van het kamermuziekensemble van De Munt.
Nadat hij in 2009al werd genomineerd voor het Gouden Kalf in de categorie Beste acteur, mocht Gène Bervoets in 2015 de welverdiende Ensor voor Beste Acteur in ontvangst nemen. We vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen, maar jammer genoeg nog niet voor de cultuursector…)
Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Op Netflix: The making of Roma, genoten van Two popes, gelachen met the Ballad of Buster Scruggs
Gène Bervoets
Welke films moeten kinderen zeker zien?
Weet ik niet. Mijn kinderen zijn het huis uit ?.
Welke boeken wil jij (her)lezen?
Boeken houden me recht sinds het begin van de Coronacrisis : ik ben groot fan van Ilya Leonard Pfeiffer: ‘La Superb’a is net uit, vorige week las ik ‘Grand Hotel Europa’. Roderik Six heeft me bij de keel gegrepen met ‘Vol’t en ‘Val’, ‘Parcours Gainsbourg’ van Rudolf Hecke lees ik tussendoor, ‘High Society’ van Ben Elton.
‘Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Peaky Blinders, The Stranger en nu verslaafd aan Ozark.
Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Wij spelen nooit gezelschapspellen tenzij de vogelbingo, maar dat is enkel om de vogels in Zeeland beter te leren kennen.
Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Als ik mijn vrouw mis, luister ik naar de podcast van De Standaard, dan hoor ik haar stem ? De beste TV is De Afspraak in Corona tijd: eindelijk spreken de gasten vanuit een groter belang, ze hebben duidelijk iets te zeggen, er zijn geen verborgen agenda’s en ze laten elkaar zelfs uitspreken. Straf geleid door Bart Schols en Phara de Aguirre en met Marc Van Ranst in een absolute hoofdrol: klasse.

 

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …