In quarantaine met… Griet Op de Beeck!

Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met haar roman ‘Vele hemels boven de zevende’, die inmiddels werd verfilmd door Jan Matthys. Ook haar tweede roman, ‘Kom hier

Griet Op de Beeck

dat ik u kus’, werd door Sabine Lubbe Bakker en Niels von Koevorden reeds verfilmd. Alleen is het nog wachten op het resultaat. De opnames werden vorig jaar afgerond. Wanneer we de gelijknamige film in de zalen mogen verwachten, is nog niet bekend. Alsook werden de filmrechten van haar derde roman, ‘Gij nu’ reeds verkocht. Momenteel werkt ze na ‘Het beste wat we hebben’ en ‘Let op mijn woorden’, aan het derde en laatste deel van haar trilogie. We vroegen Griet Op de Beeck of zij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown… 

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Werk Ohne Autor vond ik bijvoorbeeld prachtig, en dat is er zeker een om nog eens opnieuw te willen bekijken. Les Misérables wil ik zeker nog zien, en de laatste Ken Loach die ik in de cinema gemist heb: Sorry We Missed You.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Dat volg ik echt te weinig…

Welke boeken wil jij (her)lezen?
De Uitzichtlozer van Nicolas Mathieu, verzameld nachtwerk van P.F. Thomése en de nieuwe Jeroen Brouwers liggen te wachten. Of ik ze nu per zelf ga herlezen, dat denk ik niet, er is nog zoveel nieuws om te verslinden. Maar aanbelevenswaard is alles van Richard Yates bijvoorbeeld, of recenter: Rachel Cusks Contouren bv, of Een Vriend van Sigrid Nunez, of Leerjaren In Topeka van Ben Lerner.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Blijft goed: In Treatment, The Wire, The Knick. rRecenter: The Young en The New pPope, Succession, The Deuce.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Ik ben niet zo’n gezelschapsspeler.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Podcast: The Daily, This american life, Heavyweight, Real Time met Bill Maher, Serial was bijvoorbeeld ook fantastisch. TV: Dreamschool op NPO, en om in te halen voor wie het gemist zou hebben: Down The Road en zeker ook Gentbrugge van Joris Hessels.

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …