Home / Nieuws / In quarantaine met… Hans Herbots!

In quarantaine met… Hans Herbots!

Hans Herbots

Hans Herbots regisseerde behalve Belgische series als Flikken, Sedes & Belli, Urbain, Zone Stad,Vermist en Als De Dijken Breken, ook tal van films, zoals Falling, Verlengd Weekend, Windkracht 10: Koksijde Rescue, Bo en De Behandeling. De laatste jaren was hij vooral werkzaam in Groot-Brittanië en hij regisseerde er series als Riviera, Cobra en The Serpent. Momenteel bereidt hij opnieuw een Belgische film voor, Ritueel, waarin Marie Vinck de hoofdrol zal spelen. We vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen…)

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Op BBC Four loopt een programma, Life Cinematic, waar regisseurs vertellen over films die hen geïnspireerd hebben. Ik probeer

Hans Herbots

een hoop films die daar vernoemd worden eens opnieuw te bekijken. Sam Mendes heeft het bijvoorbeeld over All That Jazz, The Social Network, Dr Strangelove, Paris, Texas, Persona. Heel eclectisch, maar allemaal meer dan de moeite.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Niets is zo fijn als met de kinderen – ze zijn vijf en zes – een film bekijken die net iets te moeilijk voor hen is, maar daar dan bij te vertellen. Alsof je een verhaal voorleest. Samen kijken naar ET bijvoorbeeld – daar bestaat een Nederlands gedubde versie van in tijden van nood.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Ik sleur al 18 maanden van locatie naar locatie met ’Sapiens’ van Yuval Noah Harari, en wil dat boek eindelijk uitlezen. Voor een nieuw project ligt ’Talking with Psychopats’ klaar.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Net The Loudest Voice gezien. Samen met Bombshell een straffe kijk op wat er op de werkvloer van Fox News allemaal gebeurde, maar tegelijk ook een goeie kijk op de coulissen van de Amerikaanse politiek. Verder fan van Unorthodox en Sex Education.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Met kinderen van vijf en zes: Memory. En dan proberen niet te verliezen.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Op BBC Radio 4 loopt al heel lang ‘Desert Island Discs’. Uitgangspunt is: 8 nummers, een boek en een item – wat neem je mee als je naar een onbewoond eiland moet. Met een heel uiteenlopende resem gasten, van Michael McIntyre tot Damien Lewis, Jed Mercurio en Steve McQueen. Daar zitten een paar pareltjes tussen!

Bekijk ook

De eerste beelden van Black-out!

Eén lost de eerste beelden van hun nieuwe prestigieuze reeks Black-out. Het ganse land valt …