In quarantaine met… Jonas Govaerts!

Jonas Govaerts

Jonas Govaerts regisseerde tal van videoclips voor bands als T Hof Van Commerce, Porn Bloopers, Black Box Revelation, Deus, Magnus, kRaMeR, Millionaire en nog vele andere… Hij schreef en regisseerde samen met Stef Lernous de reeks MONSTER! en samen met Tim Mielants Super8. De met een Ensor voor beste acteur gelauwerde reeks Tabula Rasa co-regisseerde hij dan weer met Kaat Beels. Daarnaast is Jonas Govaerts een liefhebber van het horrorgenre. Dat bewees hij onder meer met zijn kortfilm Mobius en later met zijn langspeelfilmdebuut Welp, die in première ging op het Internationaal filmfestival van Toronto. We vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen…)

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Ik heb mezelf zonet een abonnement aangeschaft op Shudder, een soort Netflix voor horror. Titels in de wachtrij: Demon van

Jonas Govaerts

Marcin Wrona, Satan’s Slaves van Joko Anwar, Tigers Are Not Afraid van Issa López en Hagazussa van Lukas Feigelfeld.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Ik heb zelf geen kinderen, maar heb onlangs wel een paar kindvriendelijke films gezien: My Neighbor Totoro en Howl’s Moving Castle vond ik heel goed, de 2 Paddington films zijn super, en ook The Red Turtle was heel mooi. De iets ouderen zou ik Gretel & Hansel durven aanraden.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Liggen klaar: ‘Cypher’ van Kathe Koja, ‘Satanic Panic (Pop-Cultural Paranoia in the 1980s) en ‘Camp Eventide’ van Marc Hendriks, een kadootje van de auteur waar ik dringend eens tijd voor moet maken.

‘Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Er staat tegenwoordig heel veel goeie true crime op Netflix: Tiger King en Making a Murderer natuurlijk, maar ook Who Killed Little Gregory?, The Ted Bundy Tapes, The Confession Killer, Don’t F**k With Cats, The Pharmacist, Murder Mountain… Allemaal héél verslavend.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Normaal gezien haat ik gezelschapsspellen, maar Karen François had me onlangs uitgenodigd voor een online spelletje op Jackbox.tv, en dat was best tof.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Ik heb al jaren geen tv of radio meer, maar luister geregeld naar film-gerelateerde podcasts zoals Shock Waves, How Did This Get Made?, Post Mortem, Best Movies Never Made, ‘80s All Over, You Must Remember This, Filmspotting en Blank Check with Griffin and David.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …