Home / Nieuws / In quarantaine met… Katelijne Damen!

In quarantaine met… Katelijne Damen!

Katelijne Damen

Katelijne Damen stond op de planken in theaterstukken van klinkende namen als Ivo van Hove, Luk Perceval en Guy Cassiers. Ze speelde bij theatergezelschappen als Blauwe Maandag Compagnie, Het Zuidelijk Toneel, Compagnie De Koe en Toneelhuis. Op het kleine scherm zagen we haar aan het werk in reeksen als Moeder, Waarom Leven Wij?, Terug naar Oosterdonk, Koning van de Wereld en op het grote witte doek in films als S. van Guido Hendrickx, Girl van Lukas Dhont, De Premier van Erik Van Looy en De Patrick van Tim Mielants. We vroegen haar of zij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen…)  

Katelijne Damen

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Films herbekijken : The Fisher king, Being there, Young Frankenstein, Amour.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Film voor kinderen : Fantasia – Walt Disney en Catweazle.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Boeken : ‘De verzamelde werken van T.S. Spivet’ van Reif Larsen, ‘De hemel van de Paus’ van Ross King en nu aan het lezen : ‘De sterke van Saeftinghe’ van Paul De Schipper.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Bingewatch series : House of Eliot, China Beach, Mad Men en gelukkig nu op televisie Moonlighting.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Gezelschapsellen : Scrabble (nu online met zoonlief aan ’t spelen) en Pappen, een kaartspel dat in de familie Damen altijd werd gespeeld én nog (jammer, moeilijk om alleen te spelen).

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Radio : Ben verzot op Radio Minerva en zou heel graag nog eens terug dezelfde opwinding willen voelen als wat ik vroeger had bij de TOP 30 (radio 2) op zaterdag. TV-programma’s die ik niet wil missen : Ik durf mezelf wel een ‘TV-hoer’ noemen … Ik zie graag veel, graag alles én graag de meest uiteenlopende dingen van ‘Bridalplasty’ tot ‘De wereld rond met 80-jarigen’. Als het me echt niks zegt, dan haak ik wel af hoor. En tussen die twee die ik opnoem zit nog een hele wereld !

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …