In quarantaine met… Kim Snauwaert!

Kim Snauwaert ©Kaat Pype

We vroegen aan Kim Snauwaert wat zij zoal doet tijdens de corona-lockdown…

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
De kunstenares Kate Lain heeft een google sheet aangemaakt met allemaal links naar experimentele films. De link kan je hier downloaden.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Ik geef mijn dochter een camera en die moet zelf films maken en monteren. Die mag ze dan zoveel herbekijken als ze wil. hahha.
Er is wel een hele goede app met suggesties van wat je kan doen met kinderen. Specifiek voor deze periode hebben de makers (Ellen Schoenaerts en Sabine Minutillo) hun website her-ontworpen met tips en tricks en fora om deze tijd met kinderen te helpen doorkomen. Echt een super tof concept!

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Momenteel ben ik net klaar met ‘Brieven uit Genua’ van Ilja Leonard Pfeijffer. Mijn favoriete boekenwinkel:  Paard Van Troje uit Gent levert momenteel ook boeken aan huis. Zo heb ik gisteren ‘La Superba’ ontvangen, ook van Ilja Leonard Pfeijffer alsook, ‘My mother Laughs’ van Chantal Akerman. Graag wil ik ook nog ‘Waagstukken’ lezen van Charlotte Van Den Broeck en ik ben aan het twijfelen om ‘Blind’ te bestellen van Sophie Calle. Momenteel ploeg ik mezelf ook door wat door wat academische teksten want dit is het perfecte moment om mijn thesis af te maken. Normaal had ik gepland dat die pas in Augustus zou af zijn maar omdat mijn komende tentoonstelling in mei is uitgesteld plan ik hem af te hebben tegen eind van de quarantaine. Voor mijn thesis lees ik vooral teksten van Emmanuel Levinas, Jean-Luc Nancy, Derrida en Rosalyn Diprose.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Ik was net twee weken ziek dus ik heb ook alle seizoenen van Better Call Saul achtereenvolgens uitgekeken, vond ik mega wijs. Succession had ik al uit maar dat is de beste serie die ik in tijden heb gezien. Die vond ik erg goed.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Ik heb een hekel aan gezelschapspellen.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Ik luister geen podcasts, radio of kijk geen tv-programma’s. Ik heb ook geen tv.

Kim Snauwaert debuteerde recent op schitterende wijze in The Best Of Dorien B. van Anke Blondé, momenteel op verschillende VOD-platformen te zien.

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …