In quarantaine met… Pieter Van Hees!

Pieter Van Hees ©Toon Aerts

In 2001 zag Pieter Van Hees zijn kortfilm Black XXX-mas bekroond worden met de Amerikaanse Pixie Award (de Oscoar voor internetfilms). Sindsdien regiseerde hij films als Linkeroever, Dirty Mind en Waste Land. Daarnaast ook verschillende afleveringen voor series als Zone Stad, De Bunker, Chaussée d’Amour en De Bende van Jan de Lichte. Ook Pieter Van Hees werd over de grenzen heen opgemerkt en mocht plaats nemen in de regisseurstoel voor prestigieuze buitenlandse series als Versailles en The Window.  We vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen…)

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?

Pieter Van Hees
© Filip Naudts

Op  1 maart zijn we tijdelijk 4 maanden verhuisd wegens verbouwingen. Ik ging draaien, dus we hebben alle boeken en DVD’s ingepakt in dozen en in één kamer weggeborgen voor 4 maanden. Helaas. We hadden nooit gedacht dat er nu tijd zou zijn…

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Onze kinderen keken vroeger graag naar alle animatiefilms van Pixar en Disney (toen dat nog twee verschillende bedrijven waren), maar nu kijken ze vooral op hun telefoon.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Ik was de klassiekers aan het herlezen (‘Another Country’ van James Baldwin is zo goed!) en ik ben nu het ook heel sterke ‘Het Recht op Terugkeer’ van Leon De Winter (geleend van Joost) aan het lezen. En wat non-fictie: ‘Vrouwen gaan niet vreemd’ (Wednesday Martin, over vrouwelijk verlangen) en ‘De Moordenaar, De Advocaat en De Schrijver’ (Casey N. Cep, over het true-crimeboek dat Harper Lee nooit schreef).

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Alle series zijn tegenwoordig heel sterk. Ik heb zelf heel veel genoten van Watchmen en Succession, maar alles wat ik opzet is goed. Films minder, maar daar ben ik omnivoor, ik zie alles van komedies allà Knocked Up en romantische films als Rumor has it, maar ik probeer ook mijn achterstand van Vlaamse films wat in te halen (vanmorgen zag ik eindelijk Cleo; wat een goede film!)

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Gezelschapsspellen zijn in ons gezin nooit populair geweest.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …