In quarantaine met… Roy Arnouts!

Roy Arnouts © Seppevg

Roy Arnouts zagen we recent nog in aan het werk in series als Clinch en 13 Geboden en vorig jaar kroop hij vol overgave in de huid van Leos in Cleo, het langspeelfilmdebuut van Eva Cools. Leos, de mysterieuze man bij wie Cleo, vertolkt door Anna Franziska Jäger, troost vindt nadat ze een verkeersongeval overleeft waarin haar beide ouders omkomen. We vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown (die stilaan begint te versoepelen…)

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Via de site van Lumiereseries.com zag ik eindelijk Les Misérables, een film die er nogal inhakte. Via dezelfde site plan ik ook nog

Roy Arnouts
© Seppevg

de nieuwe film van de onovertroffen Roy Anderson te zien, About Endlessness. (Soms is een titel al genoeg) Jan Bijvoet raadde mij onlangs ook nog het werk van Aki Kaurismåki aan, I hired a contract killer en Man without a past. En als ik echt niet meer weet wat te kijken dan is er nog altijd The Godfather. Een film die ik om onduidelijke redenen sinds mijn 16de elk jaar opnieuw bekijk.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
De Disney Pixar animatiefilm Coco! De prachtige Aristokatten van Walt Disney blijft ontroeren en ook de computer geanimeerde film Sing is de moeite! Via de site van Het Paleis zag ik onlangs ook het prettige gestoorde griezelige toneelstuk “Groezel of Grijsje” van Abattoir Fermé! Ook de toneelstukken van Froefroe worden online aangeboden!

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Net ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer gelezen: zeer de moeite en in één klap en ruk dan ook maar zijn andere romans: ‘La Superba’ en ‘Peachez’, een romance. Ook begonnen in de ‘Decamerone’ van Boccaccio vanwege zijn actuele relevantie, al ben ik daar voorlopig nog niet helemaal van overtuigd. En als ik niet meer weet wat te lezen dan is er altijd nog Willem Ellschot! (En oh ja: Anneleen van Offel en Marieke Lucas Rijneveld liggen ook nog te wachten)

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Net en graag de vierdelige reeks Unorthodox gezien. Op Vrt.nu heel graag gekeken naar het bijzondere: Perpetual Grace met een fenomenale Ben kingsley! Fargo en Breaking Bad blijven qua Netflixamusement op eenzame hoogte, terwijl ik moeite doe om tijdens het derde seizoen van Ozark wakker te blijven. Maar ik neem aan dat dat aan mij ligt. Ik blijf proberen! (De eerst twee seizoenen waren zeer de moeite)

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Momenteel Monopolie, al was het maar om telkens weer te merken hoe onbelangrijk ik geld vind! De Kolonisten wordt hier ook geregeld gespeeld, meestal ben ik dan eerder de passieve bijzitter.

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Af en toe al een goed gesprek gehoord bij de podcast “zwijgen is geen optie”. Net enkele afleveringen beluisterd van “de liefhebber” op de site van Klara, (oa aflevering met Damiaan de Schrijver) een aantal nieuwe componisten leren kennen! Radio minerva blijft ook een vaste waarde in huis. Als ik tv kijk loopt er meestal een kok door het beeld en om een mij onbekende reden word ik daar rustig van. En af en toe wordt er ook blind getrouwd, daar word ik dan weer om duidelijke redenen onrustig van… Via social media worden ook de afleveringen van “Super 8” gedeeld, een humoristische reeks van Jonas Govaerts en Tim Mielants! Ondertussen meer dan tien jaar geleden gemaakt voor 8tv, wat onder de radar gebleven maar onwaarschijnlijk hard mee gelachen al!

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …