Home / Nieuws / In quarantaine met… Spencer Bogaert!

In quarantaine met… Spencer Bogaert!

Spencer Bogaert

Spencer Bogaert speelde als kind in twee voorstellingen van theatherhuis CAMPO en op zijn veertien werd hij door Douglas Boswell gecast voor de hoofdrol in diens debuutfilm Labyrinthus. Twee jaar later vertrouwde Christophe Van Rompaey hem de rol van Vincent toe in diens gelijknamige film. Op zijn achttien verkastte hij zelfs voor drie maanden naar Vancouver om er te spelen in een heuse Hollywoodproductie: Alpha. Sindsdien zagen we hem ook aan het werk in Ma Mère Est Folle van Diane Kurys, Les Eblouis van Sarah Suco en Bastaard van Mathieu Mortelmans. En binnenkort – wanneer valt in deze onzekere tijden moeilijk te voorspellen – zou ook Do Not Hesistate van Shariff Korver bij ons in de zalen moeten lopen met Spencer Bogaert op de affiche. Hoewel hij in zijn zoektocht naar de perfecte balans tussen het rationele en esthetische initieel architect wilde worden, groeide gaandeweg zijn fascinatie voor het acteren en ook voor de mensen àchter de camera. En dus begon hij aan een studie film aan het KASK te Gent. Vorig jaar schreef, regisseerde en monteerde hij zijn kortfilm After Laughter met als cast: Matthieu Sys, Peter Gorissen en Lino Van Reeth. Dit jaar zal hij voor zijn eindproject door deAuteurs en regisseur Joël Vanhoebrouck in het bijzonder worden geruggensteund. Daar kijken we alvast naar uit. We vroegen hem of hij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown… 

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Dat is een lange lijst natuurlijk, die doorheen de jaren alleen maar langer en langer zal worden. Sinds kort gebruik ik de app ‘Letterboxd’ waarmee ik dagboek-

Spencer Bogaert

gewijs alles wat ik bekijk, kan bijhouden. Het werkt ook als sociaal platform dus ik volg vrienden van mij (of filmmakers aan de andere kant van de wereld die de app ook gebruiken) en kan zo ook zien wat zij kijken dezer dagen. Die films kan je dan aan een watchlist toevoegen etc. Aanrader!

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Ik herinner me dat mijn zus en ik, toen we vroeger op reis gingen naar het zuiden van Frankrijk, koste wat het kost de dvd-set van Charlie Chaplin mee wilden om op onze portable dvd-speler te verslinden tijdens de lange autorit. Vroegere Walt Disney-films lijken me ook leuk: Dumbo, Peter Pan, Robin Hood, Pinocchio, Merlijn De Tovenaar, De Aristokatten, … met Louis Neefs als O’Malley. 30 jaar later sprak zijn zoon Gunther de nieuwe versie van O’Malley in!

Welke boeken wil jij (her)lezen?
De afgelopen maanden heb ik al een aantal boeken van David Foster Wallace gelezen en ben nu aan zijn dikste boek begonnen: ‘Infinite Jest’. Misschien is deze periode voor veel mensen wel de uitgelezen kans om in die dikke kloeft te beginnen waar je eerder nooit de tijd of ruimte voor vond. Daarnaast ligt de prachtige cover van ‘Moon Palace’ van Paul Auster ook al een aantal maanden op mijn nachtkastje naar mij te lachen.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
Bingewatchen heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Behalve elke keer ik ’s avonds laat in slaap val voor TV wanneer ik nog één aflevering van Rick&Morty wil kijken en dan 2 seizoenen later wakker schrik. Series waar ik verschillende afleveringen na elkaar van zou kunnen zien, moeten lichtvoetig zijn. De onovertroffen Peter Falk als ‘Columbo’ is wel iets waar ik gerust 3 à 4 afleveringen na elkaar van kan kijken. Ook de serie Super 8 van Jonas Govaerts en Tim Mielants is met de 5-minuten-afleveringen tempting binge-avant-la-lettre.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Schaken en kickeren in café Albatros…

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Podcasts, radio, tv-programma’s: The Director’s Cut – DGA Podcast, Broken Records – Rick Rubin, The Joe Rogan Experience & El Tarangu zijn podcast waar ik veel naar luister of erg van genoten heb. Bij ons thuis staat Radio Jazz Wyoming altijd op; geen idee waarom juist dié zender, maar hij is fijn.

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …