In quarantaine met… Sven De Ridder!

Sven De Ridder

Sven De Ridder speelde in films als Dossier K., Ad Fundum, Zot van A., Het Vonnis, Het Tweede Gelaat en recent in Torpedo. Maar ook in series als Drie mannen onder één dak, Spoed, De Ronde, Vermist, Deadline, Met Man en Macht en Cordon, om er maar enkele te noemen. Volgend jaar zal hij te zien zijn in Red Sandra, een film van Jan Verheyen en Lien Willaert. We vroegen hem wat hij zoal doet tijdens de corona-lockdown…

Tijdens deze bizarre tijdens hou ik me onder andere bezig met het bekijken van films die al lang op mijn watchlist staan.

Sven De Ridder

Door de jaren heen heb ik een persoonlijke DVDtheek kunnen aanleggen die zich nu als een ware schatkist weet aan te bieden.
Er zitten een aantal Coen Brothers bij Raising ArizonaBlood Simple, maar ook oude black/white pareltjes van Harold Lloyd als grote filmklassiekers als Psycho , Psycho 2 en Gone With The Wind.
Rewatchen is natuurlijk ook bijzonder aangenaam. Zeker in het gezelschap van mijn tien jaar oude dochter die ik nu de comedy van Monthy Python leeft ontdekken maar ook Terence Hill & Bud Spencer vehikels om de luchtigheid te bewaren.

Enkele tips:
Sunset Boulevard van Billy Wilder
For Your Eyes Only, de beste Bondfilm met Roger Moore
Commando, bad ass Schwarzenegger
Risen, Jezus thriller van Kevin Reynolds
Uncut Gems – voor wie deze parel op Netflix nog niet zag.

Voor kids:
Monty Python and the Holy Grail
– Dragonslayer
Twins
The Dark Crystal
Hugo

Als ik boeken lees zijn het meestel biografieën of Hollywood related books.
Ik ben nu bezig in de biografie van Robin Williams. Die van Woody Allen staat op mijn verlanglijstje.
Bingewatchen is niet mijn ding. Maar oude reeksen bekijk ik graag met meerdere afleveringen per keer.
Moonlighting met een jonge en ongeëvenaarde Bruce Willis is top alsook V, de originele serie over buitenaardse hagediswezens die de aarde overnemen.
Mijn favoriete gezelschapspelen zijn Alfred Hitchcock presents – WHY en Stratego.
Podcasts is volledig mijn ding. “Here’s The Thing” van en met Alec Baldwin is een must, als was het maar voor de ongelooflijk rustige en mooie stem van de heer Baldwin. Maar hij heeft ook steeds de beste gasten. Verder kan ik onze eigen filmpodcast “Gremlins Strike Back” aanbevelen voor iedereen die zot is van film & cinema.
Op televisie ben ik momenteel grote fan van Trevor Noah en zijn Daily social distancing  show, bij ons te zien via Comedy Central.
En ja… Tiger King…seeing is believing.

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …