In ‘Ritueel’, de nieuwe film van Hans Herbots, krijgt Marie Vinck de hoofdrol!

Marie Vinck

In Ritueel, de nieuwe Mo Hayder-verfilming van Hans Herbots, zal Marie Vinck het centrale personage spelen. Dit wordt haar eerste hoofdrol in een Vlaamse speelfilm.

Marie Vinck

Met De Behandeling verfilmde Hans Herbots in 2014 reeds een boek van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder. Opnieuw zal Geert Van Rampelberg van de partij zijn en de rechercheur Nick Cafmeyer spelen. Maar hij zal niet de centrale figuur zijn. Dat wordt Kiki, vertolkt door Marie Vinck.

Eerder zagen we Marie Vinck al aan het werk in tv-reeksen als Moeder, Waarom Leven Wij?, 13 Geboden, De Rodenburgs en De smaak van De Keyser, en in films als Sprakeloos, Adem, Loft en Smoorverliefd. Nu, in Ritueel, zal ze in de huid kruipen van een vrouwelijke politieduiker. En op een warme zomerdag, tijdens zo’n politieduik, vindt ze twee handen van een jonge man, die vermoedelijk geamputeerd zijn terwijl het slachtoffer nog leefde. De vraag stelt zich of de jongeman eventueel nog in leven is? En indien dit niet het geval zou zijn, waar zijn lichaam is gebleven?

Ritueel is gebaseerd op de thriller Ritual van schrijfster Mo Hayder. Het scenario werd geschreven door Carl Joos, die eerder al meeschreef aan De Zaak Alsheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown en De Behandeling. De opnames zullen plaatsvinden in september, oktober en de film wordt in 2021 in de zalen verwacht!

 

Bekijk ook

Laatste keer Cannes voor Dirk Impens!

Vandaag gaat het Filmfestival van Cannes van start en het wordt een spannende editie dit …