Home / Nieuws / Festivals / International Film Festival Antwerpen dient klacht in tegen nepfilmfestival!

International Film Festival Antwerpen dient klacht in tegen nepfilmfestival!

De vereniging zonder winstoogmerk Calicot, de organisatie achter het International Film Festival Antwerpen (iffa.), dient klacht in tegen onbekenden die gisteren via het online filmfestivalplatform FilmFreeway.com een oproep lanceerden aan filmmakers om in te schrijven voor een filmcompetitie van het zgn. International Film Festival Antwerpen Belgium (IFFAB), dat meer dan waarschijnlijk vals is.

Iffa. kent het IFFAB niet en houdt er geen enkel verband mee. De organisatie betreurt het ten zeerste dat malafide personen via deze weg proberen jonge filmmakers op te lichten door hen inschrijvingsgeld te laten betalen voor een ‘fake’ filmcompetitie. De vzw Calicot stelt zich juist tot doel om de filmcultuur in Antwerpen en Vlaanderen te bevorderen. De organisatie roept de bevoegde instanties zoals het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) op om mee de filmmakers en de filmindustrie in Vlaanderen te beschermen tegen dit soort van praktijken en de oplichters aan te klagen.

Ben Geysen van iffa.: “Zo gauw we op de hoogte waren van het bestaan van een filmfestival met een naam die verdacht veel op de onze leek hebben we de zaak onderzocht en geconcludeerd dat dit nep is. We hebben de organisatie FilmFreeway.com onmiddellijk gecontacteerd die het valse filmfestival meteen offline heeft gehaald. Spijtig genoeg is dit soort van praktijken gangbaar in de filmindustrie. FilmFreeway.com doet er naar eigen zeggen alles aan om dit te vermijden maar er glippen blijkbaar nog altijd enkelen door de mazen van het net.”        

Van 10 tot 15 maart 2020 vindt de 1ste editie van het International Film Festival Antwerpen plaats. Het nieuwe filmfestival wordt een groots cultuurevenement met nationale en internationale topfilms dat in de hele stad te beleven valt. Iffa. brengt internationale filmbeleving naar Antwerpen en zet verscheidenheid en openheid in het huidige filmaanbod centraal. Het wordt een filmfestival met een open blik op maat van een kosmopolitische havenstad met een programma waar iedereen die een beetje van film houdt zijn gading vindt. Iffa. toont cinematografische pareltjes van over de hele wereld, zowel kaskrakers als intieme arthouse cinema. Iffa. wordt georganiseerd door de non-profitorganisatie Calicot. Meer informatie vind je hier.

 

Bekijk ook

Matthias Schoenaerts is onsterfelijk!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix Matthias Schoenaerts zien aan de zijde van superster …