Home / Nieuws / ‘Into The Night’, eerste Belgische Netflixserie online!

‘Into The Night’, eerste Belgische Netflixserie online!

Het is zover, vanaf vandaag, vrijdag 1 mei, staat de allereerste Belgische Netflixserie online. De 182 miljoen abonnees van de Amerikaanse streamingdienst, verspreid over 190 landen, kunnen die samen met jou beginnen te bingewatchen. Ga diep in je fauteuil zitten, het belooft een spannende vlucht te worden!

Nabil Mallat, Babetida Sadjo, Yassine Fadel en Mehmet Kurtulus

‘Wat krijgen we nou?’ Zo begint de trailer van Into The Night, de eerste Netflixserie die in Belgie werd geproduceerd, gecreëerd door Jason George (Scandal, Narcos) en geregisseerd door het duo Inti Calfat en Dirk Verheye, die eerder al Over Water maakten. Op een avond zoals alle andere, op de luchthaven van Zaventem, kruisen de wegen van talloze anonieme mensen elkaar. Wat ze niet weten is dat een catastrofe op handen is. De zon is dodelijk geworden. En om te overleven is er maar één oplossing: meereizen met de nacht.

Tenminste, zo denkt Terenzio – gespeeld door Stefano Cassetti – erover. Hij is een militair verbonden aan de NAVO, die op de hoogte is gebracht van de aanstaande catastrofe, en die tot alles bereid is om zijn hachje te redden, te beginnen met het kapen van de commerciële vlucht 21 Brussel/Moscou. Hij dwingt de piloot in het holst van de nacht op te stijgen met aan boord slechts een twintigtal passagiers van zeer diverse pluimage.

Vincent Londez en Alba Bellugi

De bemanning en de passagiers zullen de handen in elkaar moeten slaan om aan het einde van de wereld te ontsnappen. Noem het de moderne versie van de Ark van Noach maar dan hoog in de lucht en met uitsluitend mensen aan boord.

Een groot deel van de cast is Belgisch. Laurent Capelluto is de kapitein van het toestel, zijn bemanning wordt onder meer vertolkt door Astrid Wettnall en Laura Sépul. Tussen de passagiers herkennen we Jan Bijvoets, Babetida Sadjo, Vincent Londez, Nabil Mallat en Yassine Fadal.

Een psychologische thriller onder hoogspanning die de kijker zes afleveringen van dertig minuten lang de adem beneemt!

Bekijk ook

De twaalf op Netflix!

Vanaf 10 juli kan je op Netflix kijken naar De twaalf. Twaalf burgers moeten beslissen …