Dit is de trailer van ‘Ceres’

Op dit eigenste moment vindt op het Filmfestival van Berlijn de wereldpremière plaats van de Belgisch -Nederlandse documentaire ‘Ceres’, een productie van het jonge Belgische productiehuis Diplodokus dat zich specialiseert in documentaires.  Eerder was het productiehuis ook al verantwoordelijk voor televisiereeksen zoals ‘Asfalt’ en ‘Slijk’, die bij ons allebei te zien waren op Canvas.

‘Ceres’ is een poëtische documentaire over vier jonge kinderen die de oogstcyclus en de kringloop van leven en dood elk op hun eigen manier ervaren. De kinderen wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. De seizoenen trekken voorbij, gewassen worden gezaaid en geoogst, dieren worden geboren en geslacht. De kinderen worden geconfronteerd met de grillen van de natuur en het leven dat de aarde geeft en neemt.

‘Ceres’ werd geschreven en geregisseerd door Janet van den Brand, een jonge Nederlandse filmmaakster die in Brussel woont en werkt en eerder al de korte films ‘Rosa, zusje van Anna’ (2012) en ‘Hondsdagen’ (2015) regisseerde. De documentaire werd geproduceerd door Maarten Bernaerts en Barbara Dyck voor Diplodokus, in coproductie met Tangerine Tree, Belga Productions en de Evangelische Omroep.

‘Ceres’ beleeft op de Berlinale zijn internationale première en wordt er in competitie vertoond in het Generation Kplus-programma. De 18 genomineerden voor de Glashütte Original Documentary Award komen uit uiteenlopende festivalsecties en de winnaar mag een premie van 50.000 EUR mee naar huis nemen, te verdelen tussen de regisseur en de producent. De jury voor de Glashütte Original Documentary Award bestaat dit jaar uit de Portugese curator en festivaldirecteur Cíntia Gil, de Duitse regisseur Ulrike Ottinger en de Amerikaanse journalist en filmmaker Eric Schlosser.

‘Ceres’ kwam tot stand met steun van het VAF. De film wordt bij ons verdeeld door Dalton distribution.

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …