Isabelle Tollenaere over The Fruit Tree!

Na de wereldpremière op het Filmfestival van Venetië en de Belgische première op Film Fest Gent, is The Fruit Tree nu ook geselecteerd voor het Kortfilmfestival.

The Fruit Tree is een hybride film op het snijvlak van documentaire en fictie. Het verhaal borduurt voort op een scène uit Victoria, de documentaire die Isabelle Tollenaere in 2019 samen met Sofie Benoot en Liesbeth De Ceulaer draaide en die in 2020 mee geselecteerd werd voor het Filmfestival van Berlijn. Victoria was in Berlijn goed voor de Caligari Film Prize, de prijs voor de meest innovatieve en inspirerende film in het Forum-programma van de Berlinale. Bij ons werd hij op DOCVILLE bekroond tot beste Belgische documentaire.

The Fruit Tree werd geschreven en geregisseerd door Isabelle Tollenaere. Ze verzorgde ook de fotografie, in samenwerking met Grimm Vandekerckhove. Producenten zijn Hans Everaert en Bo De Group voor Menuetto (La Civil, De acht bergen). De internationale sales agent is Wouter Jansen van Square Eyes.

In oktober was de film geselecteerd bij de International Shorts Competition van Film Fest Gent, nu ook voor de Vlaamse Competitie: documentaire op het Kortfilmfestival. Je kan de film er bekijken op 03/12 om 15u en 07/12 om 21u45.


In The Fruit Tree dwaalt een jonge vrouw, Sharleece, door een huis dat te huur staat in het slaperige woestijnstadje waar ze woont, California City. Uit het raam kijken roept onverwachte herinneringen op aan het huis uit haar kinderjaren in Los Angeles.

 

Meer info en tickets voor de vertoningen op het Kortfilmfestival vind je hier.

Bekijk ook

Het programma van Anima 2023 staat online!

Het festivalteam onthulde vandaag trots het programma van Anima 2023. Ze kijken ernaar uit jullie te …