Home / Nieuws / Op de set / Ish Ait Hamou start opnames van eerste kortfilm ‘Klem’
© Sofie Gheysens

Ish Ait Hamou start opnames van eerste kortfilm ‘Klem’

Vandaag, woensdag 6 juni, gaan de opnames van de eerste kortfilm van Ish Ait Hamou van start. De voormalig choreograaf-auteur brengt het verhaal van zijn derde roman ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’ naar het scherm met Veerle Dobbelaere en Nasrdin Dchar in de hoofdrollen. Eén is coproducent en de film zal dan ook op het kleine scherm te zien zijn. Of hij ook op het grote scherm komt en voor festivals wordt ingeschreven, valt nog af te wachten. 

De film is een herwerking van het derde boek van Ish, ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’, geschreven in 2016 voor een campagne van Te Gek!? en vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman. Tijdens de treinrit ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

Voor de rol van Els koos Ish voor Veerle Dobbelaere. “Haar kijk op acteren en hoe zij gelooft dat een mens woorden op papier tot leven kan brengen, fascineerde me enorm. Haar subtiliteit als actrice en ervaring die ze als mens uitstraalt passen helemaal bij Els” aldus Ish.

Nasrdin Dchar was daarnaast de keuze van Ish voor de rol van Sulayman. “Zijn uitstraling, stem en blik zijn ontzettend ontwapenend. Het is moeilijk niet spontaan met hem te willen praten, en laat dit juist de belangrijkste eigenschap van het personage zijn.”

Ish Ait Hamou (1987) schrijft van jongs af aan verhalen. Zijn liefde voor dans, choreografie en beeld gaat hand in hand met die voor woorden. In 2014 debuteerde hij met het boek ‘Hard Hart’, waarvan ondertussen meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Zijn tweede boek, ‘Cécile’ is momenteel al aan zijn twaalfde druk toe, met meer dan 35.000 verkochte exemplaren op de teller. Ook van ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’ zijn er meer dan 20.000 verkocht.

Klem is een productie van Potemkino in co-productie met Eén en Beluga Tree. De film kwam tot stand met productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fondsen de Tax Shelter via Belga Productions. Ze wordt gemaakt in samenwerking met Te Gek!? , Sabam en de NMBS.

© Sofie Gheysens

Bekijk ook

Een romantische komedie genaamd ‘Adam & Eva’

De Vlaamse Ardennen vormen het decor voor de romantische komedie Adam & Eva, een film van …