Jaco Van Dormael over Bovary!

Vorige week vond op Filmfestival Oostende de vertoning plaats van Bovary, met Maaike Neuville en geregisseerd door Jaco Van Dormael.

KVS-directeur Michael De Cock en Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek Madame Bovary van van Gustave Flaubert. Maar door corona konden de voorstellingen niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van Toto le Héro, Le Huitième Jour, Mr. Nobody en Le Tout Nouveau Testament nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van met Maaike Neuville en Koen De Sutter.

Emma Rouault trouwt met dokter Charles Bovary en koestert de hoogste verwachtingen. Maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze leest massa’s boeken om te ontsnappen aan de banale realiteit. Het is haar allemaal niet spannend genoeg, haar echtgenoot blijkt haar verwachtingen niet te vervullen. Ze begint te zoeken naar meer, naar minnaars, naar extra kicks. Ze leeft boven haar stand en ze geeft meer uit dan ze heeft om aan het provinciale leven te ontsnappen.

Je kan Bovary nog tot 30/04 gratis bekijken. Wie het stuk nog wil zien, kan nu alvast tickets kopen voor volgend jaar.

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …