Home / Nieuws / Binnenkort / Jan Verheyen en Lien Willaert starten de opnames van ‘Red Sandra’!

Jan Verheyen en Lien Willaert starten de opnames van ‘Red Sandra’!

Rosalie Charles, Darya Gantura en Sven De Ridder

Sven De Ridder en Darya Gantura spelen de hoofdrollen in een waargebeurd verhaal.

Op 12 augustus starten de opnames van Red Sandra, de nieuwe film van regisseur Jan Verheyen in een co-regie met Lien Willaert, die eveneens het scenario van de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder en Darya Gantura. Zij spelen de vader en de moeder van Sandra. Die rol wordt dan weer gespeeld door de piepjonge, debuterende Rosalie Charles..

Red Sandra vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde.

William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte.  Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Sinds zijn langspeelfilmdebuut in Erik Van Looy’s Ad Fundum in 1983, bouwde Sven De Ridder een stevig palmares op met rollen in o.a. de tv-series De ronde, Vermist, Met man en macht en de films Bowling Balls, Frits & Franky en het dit najaar verwachte Torpedo. Met Jan Verheyen werkte hij meermaals samen, o.a. in Dossier K. en Het vonnis.

Darya Gantura debuteerde in 2008 in Linkeroever van Pieter Van Hees en was te zien in gastrollen in diverse tv-series en had dragende rollen in o.a. Ella, Code 37, Zuidflank, en Cordon.

Voor Verheyen is het zijn 18de langspeelfilm en hij knoopt terug aan bij meer persoonlijke projecten als Het vonnis, Dossier K., en Los. Voor Lien Willaert is het haar langspeelfilmdebuut na goed onthaalde kortfilms als Charlotje en De ketchupsong en jarenlange ervaring als regisseur van tv-fictie.

Er zal gedurende 32 dagen gedraaid worden o.a. in en rond Antwerpen, in Rotterdam, Kopenhagen, Londen, en Dover.

Red Sandra wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Kaap Holland Film (NL) en VTM. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film wordt in het najaar van 2020 in de bioscoopzalen verwacht en zal verdeeld worden door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Bekijk ook

Kortfilmfestival Leuven on tour!

Kortfilmfestival Leuven gaat on tour! Laat je verrassen door 10 superstraffe productiesvan een nieuwe lichting …