Home / Nieuws / Jan Verheyen stelt nog eens een boek voor : de Collectie

Jan Verheyen stelt nog eens een boek voor : de Collectie

 “Het gaat vandaag goed met de Vlaamse film. Als er één figuur is die er door zijn positieve energie en karakter mee aan heeft bijgedragen, dan is het Jan Verheyen.” (Stijn Coninx)

Geen filmmaker in Vlaanderen die productiever is en zijn producten beter weet te verkopen dan Jan Verheyen. Bovendien heeft hij over alles een opinie en kan hij zijn meningen ook schitterend verwoorden.  En toch heeft hij blijkbaar de indruk dat er nog iets is dat hij ons niet heeft laten weten.  Want ook al bracht hij eerder een filmboek uit en heeft iedere andere Vlaamse regisseur nog geen tiende van de interviews gegeven die hij heeft gegeven, toch moet er nog iets worden meegedeeld. Wij uiteraard heel benieuwd wat dat moge zijn.

Vanaf woensdag 15 oktober is het unieke verzamelboek ‘Jan Verheyen – De Collectie’ verkrijgbaar, vol sappige anekdotes, onuitgegeven interviews en uniek beeldmateriaal over de intussen 32-jarige filmcarrière van Jan Verheyen als regisseur. Het boek brengt o.m. het ultieme overzicht van behind-the–scenes – weetjes over Verheyens twaalf films alsmede over Verheyen als festivalorganisator, distributeur, zaaluitbater, producent, mediafiguur.

Maandag 6 oktober wordt het boek “Jan Verheyen – De Collectie” voorgesteld op een speciale avond, waarop alle acteurs die in zijn films meegespeeld hebben, zijn uitgenodigd. Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz zal die avond het eerste exemplaar overhandigen aan Jan Verheyen.

Zie ook :

Jan Verheyen over ‘Het Vonnis’

Jan Verheyen heeft een filmboek geschreven

Jan Verheyen op tournee door het Vlaamse land

Bekijk ook

En de winnaars voor beste regisseur en scenarist zijn…

Op donderdag 15 oktober werden op het Film Fest Gent door Sabam for Culture prijzen uitgereikt …