Jan Verheyen verfilmt Het boek Daniel van Chris De Stoop!

De Bezige Bij en A Team Productions gaan in zee met Jan Verheyen om Het Boek Daniel van Chris De Stoop te verfilmen.

Uitgeverij De Bezige Bij, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van het productiehuis A Team Productions, bekend van de films Patser en Torpedo, tekenden een contract om Het boek Daniel van Chris De Stoop te verfilmen. 

De Regie zal in handen zijn van Jan Verheyen (Het vonnis, Red Sandra), die niet voor het eerst een boek zal verfilmen. Eerder verfilmde hij al Tom Lanoye (Alles moet weg), Tom Naegels (Los) en Jef Geeraerts (Dossier K. en Het tweede gelaat, gebaseerd op Double Face). Zijn verfilming van Happening, het boek van Johan Swinnen over de brand in de Inno in 1967, is in voorbereiding.

Verheyen werkt momenteel al aan het scenario met Ruben Vermeersch (De Applausman); de bedoeling is dat Het boek Daniel een miniserie wordt zoals recent The Undoing (HBO) of The Queen’s Gambit (Netflix).

Het boek Daniel is een absolute parel”, zegt Verheyen. “Het is relevant, aangrijpend en verhalend gelaagd. Er zit zoveel fascinerend materiaal in dat het o.i. best is gediend met een reeks eerder dan een film.”

In dat boek vertelt Chris De Stoop het waargebeurde verhaal van de roofmoord op zijn oom, een bejaarde boer, en van het proces tegen de jeugdbende die hiervoor verantwoordelijk zou zijn.

De schrijver is alvast benieuwd: “Als auteur is het altijd spannend je werk “vertaald” te zien naar een ander medium. Ik kijk uit naar de samenwerking met de makers, en ik ben uiteraard blij dat het verhaal van Daniel op deze manier een groot publiek kan bereiken.’

De opnames staan voorlopig gepland voor het najaar van 2022. Het boek zelf werd het afgelopen najaar erg positief ontvangen en is intussen aan een vierde druk toe.

Bekijk ook

Mijn vader is een saucisse in wereldpremière!

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, is geselecteerd voor …