Home / Nieuws / Binnenkort / Je suis mort, mais j’ai une affiche…

Je suis mort, mais j’ai une affiche…

De film van Guillaume en Stéphane Malandrin heeft een affiche. En dat werd stilaan tijd, want de prent komt al op 17 juni in de bioscopen. En hopelijk krijgen we de film ook bij ons te zien. Met films van over de taalgrens is dat lang niet zeker.  Zelfs niet wanneer Bouli Lanners de hoofdrol speelt.  Maar aan zijn zijde staat Wim Willaert en dat is natuurlijk wel een stevig verkoopsargument in Vlaanderen.

De heren zijn leden van een rockband die al een eeuwigheid tracht door te breken.  Zelfs nu ze stilaan een gezegende leeftijd bereikt hebben, denken ze nog niet aan afhaken.  Ze hebben zelfs een tournee in Amerika gepland.  Maar dan sterft plots hun zanger.  Maar ook dat kan hen niet tegenhouden.  Ze nemen hem mee.  Of liever, zijn urne.  En zo trekken ze met een dode zanger op tournee.  Benieuwd wat deze twee uitermate boeiende heerschappen ervan gaan maken.  De affiche belooft alvast.

 

 

De broers Malandrin maakten eerder de film ‘Où est la main de l’homme sans tête?’ met Cécile de France. Bouli Lanners ken je ettelijk veel bijrollen in Franse en Franstalige films (zoals ‘Asterix en Obelix bij de Britten’ en ‘De rouille et d’os’), maar bij ons misschien iets bekender als regisseur.  Hij regisseerde zelf eerder onder andere de films ‘Eldorado’ en ‘Les Géants’.

Zie ook :

De overpeinzingen bij de jaarovergang van Wim Willaert

Met Wim Willaert op de set van ‘Je suis mort, mais j’ai des amis’

Wim Willaert en de baard van Bouli Lanners

Bekijk ook

Deze Vlamingen hebben een nominatie te pakken voor Les Magritte du Cinéma

Vrijdag werden in Brussel door de Académie André Delvaux de nominaties bekendgemaakt voor de negende …