Home / Nieuws / Binnenkort / Jean-Claude Van Damme is in België en er valt niet naast te kijken

Jean-Claude Van Damme is in België en er valt niet naast te kijken

Wellicht heb je het intussen ook al opgevangen : Jean-Claude Van Damme is zijn nieuwste film ‘The Bouncer’ in België aan het opnemen.  In de buurt van Dinant, zei men.  Wij trachtten op de set te komen, maar de Franse producent wil niet dat er beelden van de film te zien zijn tot kort voor de release, zo was de officiële uitleg. Van Damme zelf laat zich wel zien. Om de haverklap zie je hem opdagen op Instagram, zo merkte onze Franstalige collega, Aurore Engelen, die aan de hand van de verschillende berichtjes trachtte te achterhalen waar JCVD nu precies uithing.  Het lijkt wel ‘Waar is Wally?’ Zelf hoorden we gisterenavond nog van Kevin Janssens, die bij de opening van het Offscreen Festival in Cinema Nova was om er samen met Robrecht Heyvaert de film ‘Revenge’ voor te stellen, dat de opnamen van ‘The Bouncer’ gisteren in Braine L’Alleud plaatsvonden. Terwijl Aurore de voorbije dagen sporen terugvond van JCVD in Elsene en dichtbij Namen.  De opnamen van ‘The Bouncer’ lopen nog tot het eind van de maand. Mocht je Van Damme zien, geef gerust een seintje.

‘The Bouncer’ moet een gespierde actiefilm worden en wordt geregisseerd door de Fransman Julien Leclercq (‘The Assault’, ‘Braqueurs’).  De film vertelt het verhaal van Lukas, een vijftiger die letterlijk en figuurlijk al flink wat klappen heeft mogen incasseren. Hij is buitenwipper in een nachtclub, expert in de gevechtskunsten en vader van een dochtertje van acht. Na een aanvaring met een klant, belandt hij in de gevangenis en dreigt de voogdij over zijn kind te verliezen.  Maar dan komt Interpol met een voorstel : hij kan zijn vrijheid terugwinnen als hij helpt om een Nederlandse bendeleider te klissen die vanuit België opereert. Op de aftiteling vinden we naast Muscles from Brussels onder andere de Vlaamse acteurs Kevin Janssens en Sam Louwyck terug en ook Dimitri Thivaios (beter bekend als Dimitri Vegas), die ook in ‘Patser’ te zien was en eerder al aangaf ambitie te hebben als acteur.  Ook de Franse acteur Sami Bouajila maakt deel uit van de cast, net als de Franse rapper Kaaris. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety bedraagt het budget voor de actiethriller 10 miljoen dollar. 

‘The Bouncer’ werd geschreven door Jérémie Guez, een jonge scenarist die eerder meewerkte aan het scenario van ‘Yves Saint Laurent’. De film wordt geproduceerd door Julien Madon (“Dalida”), Aimée Buidine en Jérémie Guez, terwijl 1080, de nieuwe maatschappij van Nabil Ben Yadir en Benoît Roland (Wrong Men) als Belgische coproductiepartner fungeert.

Dat Jean-Claude Van Damme momenteel in België is, daarvan zijn op het internet tal van sporen te vinden.

 

En meer zelfs. Door dit bericht komen we ook één en ander te weten.  Vanja Vivet meldde ons op onze Facebookpagina dat Jean-Claude Van Damme ook draaide in het bedrijf waar ze werkte, Vivaqua in Brussel, een bedrijf dat zich bezighoudt met distributie en sanering van drinkwater. Op de Facebookpagina van Vivaqua vonden we ook een groepsfoto terug met Jean-Claude Van Damme en tegelijk wat bijkomende info.

Een foto met volgend onderschrift : Gedurende vier dagen werden onze lokalen omgebouwd tot Interpolkantoor! De hoofdzetel van VIVAQUA deed dienst als decor voor de opnames van de laatste film van Jean-Claude Van Damme. In deze Belgische productie speelt de beroemde ‘Muscles from Brussels’ de rol van een politieagent. Nog een scoop: Alice, de dochter van een van onze collega’s, is de dochter van JCVD in de film! Onze foto: JCVD tussen Laurence Bovy, directrice-generaal van VIVAQUA, en Alice en haar (echte) papa.

Bekijk ook

‘Wees blij dat het regent’ wordt de nieuwe film van Gust Van den Berghe

De Raad van Bestuur van Het Vlaams Audiovisueel Fonds kende vandaag productiesteun toe aan de …