Home / Cinejobs / JEF zoekt jonge filmmakers én Kinderjuryleden

JEF zoekt jonge filmmakers én Kinderjuryleden

Jong en gebeten door film, of ken je iemand die aan deze criteria voldoet? Lees dan even verder, want er zijn mooie kansen in het verschiet.

Voor & door kinderen, dat staat centraal in de werking van jeugdfilmvereniging JEF. Niet alleen kunnen kinderen films maken, ze kunnen ook alvast in de rol van criticus kruipen.

Het eerste kan door zelf  (of met vrienden/familie/in de klas) een kortfilm te maken en die in te sturen voor de JEF makers selectie. Die selectie wordt dan vertoond op het grote scherm van het JEF festival tijdens de krokusvakantie, en reist hierna door naar internationale filmfestivals.  Elk genre is toegelaten: van animatiefilm tot documentaire. Zolang je zelf maar niet jonger dan 6, of ouder dan 14 bent. Een professionele jury en het publiek delen op de JEF makersdag prijzen uit. En wie weet ben jij dan wel het volgende prijsbeest…

Deadline inzending: 10 januari 2019

Duur: max. 5 minuten

Info: www.jefmakers.be

(tekst gaat verder onder de foto)

 

Liever gewoon kijken naar de beste jeugdfilms van het moment? Kom dan je mening geven als lid van de kinderjury tijdens het JEF festival, waarbij  kinderen tussen 9 en 12 jaar de tien kortfilms en langspeelfilms uit de competitie bekijken en beoordelen, om uiteindelijk de winnaar te kiezen. Dat festival vindt plaats van 23 februari t.e.m. 10 maart 2019 in Antwerpen en Brugge, en zal ook tal van workshops en premières omvatten.

Info & inschrijven: bit.ly/JEFkinderjury

Deadline: 19 december 2018

Voor sommige stopt het ook daar niet, want wel vaker komt ex-kinderjury of ex-JEF maker later ook in de filmwereld terecht, of we komen die terug tegen als ze wat ouder zijn, om op het festival te werken als vrijwilliger of als freelancer bij onze workshops.

Momenteel zijn de inschrijvingen en inzendingen open om zich kandidaat te stellen voor de kinderjury en/of hun film in te sturen voor JEF makers. Succes!

Bekijk ook

Film Fest Gent zoekt ‘coördinator muziekprojecten’!

Film Fest Gent is het grootste Belgische filmfestival met internationale uitstraling. Elk jaar in oktober …