Home / Nieuws / Johan Heldenbergh opnieuw hoofdrol in een Vlaamse film!

Johan Heldenbergh opnieuw hoofdrol in een Vlaamse film!

Savannah Vandendriessche en Johan Heldenbergh © Kris Dewitte

De opnames van Mijn Vader is een Saucisse, het langspeelfilmdebuut van Anouk Fortunier (Drôle d’Oiseau) zijn maandag van start gegaan. De film speelt zich zo goed als volledig af in Gent en gaat over Zoë die haar vader steunt wanneer hij beslist om zijn werk als bankier op te zeggen en acteur te worden. De hoofdrol wordt vertolkt door Johan Heldenbergh, die voor het eerst sinds The Broken Circle Breakdown opnieuw een hoofdrol speelt in een Vlaamse film.

Aan de zijde van Johan Heldenbergh die de rol van de vader vertolkt, speelt Savannah Vandendriessche (Rosie en Moussa) de rol van zijn dochter Zoë. De moeder van het gezin wordt gespeeld door Hilde De Baerdemaeker (13 Geboden, Coppers, LouisLouise, Halleluja!). Andere rollen zijn weggelegd voor Frank Focketyn (Tytgat Chocolat, Het Eiland, In de Gloria), Chokri Ben Chikha, Camille Blereau (Paulien en Paulette, Lili en Marleen), Serge-Henri Valcke (De Dag, No Man’s Land, In de Vlaamsche Pot), Jade De Ridder, Eva van der Gucht, Ferre Vuye en Robbe Van Den Ven.

 

PITCH
ZOË (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer Pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen Zoë’s ouders. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een supergoed acteur zou kunnen worden…

Het scenario werd geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem. De casting werd verzorgd door Sara De Vries-Vinck en Abel Bos. De muziek zal worden gecomponeerd door Harry de Wit. Melle Van Essen (NSC) verzorgt de cinematografie, Joppe Van den brande de montage, Kris Dewitte de setfotografie en Dirk Bombey het geluid op set. Philippe Bertin is art director, Valerie Leroy is Chef Kostuum en Michelle Beeckman chef Make-up. Mijn Vader is een Saucisse wordt geproduceerd door Dries Phlypo voor A Private View en gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment. De opnames van Mijn Vader is een Saussice zijn op 5 augustus gestart en lopen nog tot midden september.

‘Anouk overtuigde me onmiddellijk als regisseur,’ aldus Johan Heldenbergh. ‘Ik ben volledig gevallen voor haar kortfilm die me geraakt heeft door de manier van vertellen en de zotheid van de personages,… ik vond dat heel verfrissend. Ik herken veel van mezelf in Anouk: haar noodzaak om een verhaal te vertellen en haar enorme gedrevenheid om dat zo goed mogelijk te doen. Ik vind hier ook de mensen van ‘Aanrijding in Moscou’ terug, wat een ongelooflijk fijne samenwerking was. Erg spannend dat de opnames nu gestart zijn!’

Johan Heldenbergh was eerder ook te zien in de A Private View productie Aanrijding in Moscou. Het is zijn eerste grote rol in een Vlaamse film sinds zijn rol in The Broken Circle Breakdown, waar hij naast Veerle Baetens speelde. Hij speelde recentelijk o.a. in de buitenlandse producties The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project, The Confessions en Through The Air en zal binnenkort ook te zien zijn in de Vlaamse tv-serie De Twaalf.

Anouk Fortunier won aan bekendheid met haar kortfilm Drôle d’Oiseau, waarmee ze op verschillende internationale filmfestivals geselecteerd was. Ze won er ook de Publieksprijs op Film Fest Gent mee en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte ze ook als productieassistente op andere langspeelfilms zoals Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was de kindercoach voor Gilles Couliers Cargo en Sahim Omar Kalifa’s Zagros. Mijn vader is een Saucisse is haar eerste langspeelfilmproject.

‘Het avontuur is begonnen! Omringd met een pracht van een cast en crew kan ik niet wachten om dit verhaal tot leven te wekken. De rol van Pap is Johan Heldenbergh op het lijf geschreven. Het personage dat Johan neerzet heeft iets gewaagd, iets lunatic, maar even goed iets ongelooflijk liefdevol. Ook de andere acteurs passen perfect binnen het plaatje van het prettig gestoorde gezin Schutijzer. Het wordt een gelaagde film vol humor voor iedereen die een aparte familie heeft,’ aldus Anouk Fortunier.

Mijn Vader is een Saucisse is een productie van A Private View in coproductie met The Film Kitchen (NL) en Leitwolf Filmproduktion (DE) en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Eurimages, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive, NDR, Telenet Stap, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter Maatregel van de Belgische federale overheid, Nord Media, Paradiso Filmed Entertainement, Media Creative Europe, Ketnet, VPRO en Farb Film. Paradiso Filmed Entertainement brengt de film uit in de Belgische bioscopen in 2020.

Bekijk ook

Folk op Docville!

Vrijdag ging DOCVILLE van start, de thema’s van het Leuvense documentairefestival zijn dit jaar ‘Economie’ …