Johan Museeuw in ‘FC De Kampioenen – De Film’

De Kampioenen ontmoeten een kampioen uit een andere discipline in de film die ze momenteel aan het draaien zijn.  De opnamen zijn halfweg.  De eerste weken vertoefde de filmploeg onder leiding van Johan Gevers in Zuid-Frankrijk, maar het weer zat daar dik tegen.  De geplande beklimming van de Mont Ventoux – die deel uitmaakt van het verhaal – moest zo een paar keer worden uitgesteld. Maar uiteindelijk konden ze toch de gevreesde berg op. In goed gezelschap, want Johan Museeuw was ook van de partij.  Intussen is de hele ploeg terug in België waar eerst in de buurt van Antwerpen verder wordt gewerkt.  De laatste opnamen gebeuren dan weer in de Ardennen.

 

Onder de Kampioenen zitten er natuurlijk enkele berggeiten.  Twee jaar geleden gingen Ann Tuts (Doortje),  Ann Swartenbroekx (Bieke) en Ben Rottiers (Pol) al de Mont Ventoux op.  Ze namen toen deel aan Ventourist/Ventousiast van Sporta. Maar dat zijn de lichtgewichten onder de Kampioenen.  Er zijn enkele leden van de cast die wel wat meer kilo’s mee te tillen hebben.  Dus zal die begeleiding van Johan Museeuw wellicht goed van pas zijn gekomen.  Al is Museeuw zelf niet meer zo stuurvast. Enkele dagen later geraakte hij tijdens ‘De 24 uur van Zolder voor Wielerrenners’ betrokken in een valpartij en een eerste diagnose sprak van een mogelijke sleutelbeenbreuk of een ontwrichting van de schouder.

Voor wie zich afvraagt wat de Kampioenen eigenlijk in Zuid-Frankrijk te zoeken hebben, ook even een woordje over het verhaal.  Dat begint met voorzitter die door een oude vriend wordt uitgenodigd om met zijn ploeg een vriendelijke wedstrijd te gaan spelen in het zuiden van Frankrijk tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, loopt echter helemaal verkeerd met Fernand Costermans als reisleider.

De cast bestaat uit alle hoofdpersonages uit het laatste seizoen van de TV-reeks (dus geen Jacques Vermeire) aangevuld met onder meer Mike Verdrengh.   Het verhaal is geschreven door een kwartet : Hec Leemans, Bart CooremanAn Swartenbroekx en regisseur Johan Gevers.

‘FC De Kampioenen De Film’ is een productie van Skyline Film en TV in samenwerking met de VRT en wordt uitgebracht door Independent Films op woensdag 18 december.

 

 

 

 

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …