Johan Van Schaeren over Future Shocked!

Op DOCVILLE 2021 stelde Johan Van Schaeren zijn laatste film Future Shocked voor. De film speelt nog in Cinema Zed en is nu geselecteerd door Cinema Storck, een initiatief van Filmfestival Oostende dat inzet op de betere auteurscinema.

Johan Van Schaeren, regisseur van historische documentaires als De Slag om Leuven en Leuven ’68, omschrijft zijn laatste documentaire als een verslag van een queeste. Hij ging op zoek naar antwoorden op vragen waar velen van Generation X, gesandwicht tussen de ‘wokers’ en de ‘boomers’, vandaag mee worstelen.

Aan de hand van interviews met moraalfilosofen Patrick Loobuyck, Tinneke Beeckman en Katleen Gabriëls, socioloog Walter Weyns en psychologen Herman Konings en Tom de Bruyne, en geïllustreerd met een massa beeldfragmenten, geeft de film inzicht in hoe maatschappelijke verandering wérkt, waarom ons morele landschap vandaag zo sterk wijzigt en hoe we polarisatie kunnen pogen tegen te gaan. Wat is er aan de hand? En hoe krijgen we in een deze gespannen situatie dan toch snel die noodzakelijke vooruitgang gerealiseerd?

Op 20 juli vindt de Cinema Storck vertoning van Future Shocked plaats kinepolis Oostende. Op 23, 25 en 28 juli zijn er vertoningen in Cinema ZED. Volg hier waar je de film daarna kan bekijken.

Bekijk ook

Op de set van FOMO!

In april mochten we een bezoekje brengen op de set van FOMO, de film loopt …