Bekijk Jos Verbist in het Frans in Antwerpen

Aanvankelijk zou Josse De Pauw de rol vertolken.  Maar toen wou die opeens de hele zomer schrijven.  Aan zijn biografie.  Die moet nog komen.  En dus nam Jos Verbist zijn plaats in.  En nu zijn er al fragmenten te zien met Verbist. Want ja, de film is klaar.  En wint prijzen.  Een Franse film die grotendeels in Antwerpen werd gedraaid, en waar naast Jos Verbist ook Hilde Van Mieghem in te zien is.  Eerst won ‘Diamant Noir’ de prijs van de Jury in het Franse Beaune, vorige week won hij de prijs voor het beste scenario op het Festival International des Scènaristes. Zulke producties mag Bart Van Langendonck wel vaker naar hier halen.

Bart Van Langendonck van Savage Film is natuurlijk beter bekend als de producent van ‘Rundskop’, ‘D’Ardennen’ en de volgende film van Michaël Roskam, ‘Le fidèle’.

‘Diamant noir’ is een van Arthur Harari met Niels Schneider (‘Les amours imaginaires’), August Diehl (‘Die Fälscher’, ‘Inglourious Basterds’), Hans-Peter Cloos, Jos Verbist (‘Quiz Me Quick’) en Hilde Van Mieghem (‘The Team’, ‘Sailors don’t cry’).

Het verhaal : Pier Ulmann probeert in Parijs de eindjes aan elkaar te knopen, heen en weer laverend tussen arbeidersjobs en kruimeldiefstallen die hij pleegt voor Rachid. Tot op een dag het lot hem te pakken krijgt en zijn vader, na een lang aftakelingsproces, dood wordt aangetroffen. Als zwart schaap van een rijke Antwerpse diamantairsfamilie, heeft Piers vader hem niets achtergelaten, behalve dan talrijke verhalen over hoe hij verstoten werd door zijn familie, en bijgevolg ook een heimelijke dorst naar wraak.

Hilde Van Mieghem speelt in de film de rol van Olga Ulmann, terwijl Jos Verbist als Rick De Vries door het leven moet in ‘Diamant noir’.

Klik hieronder en bekijk Jos Verbist in ‘Diamant noir’. De film komt bij ons uit op 8 juni.

fragment 1

fragment 2

Bekijk ook

Eerste beelden van Hans Herbots’ langverwachte RITUEEL!

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, maakte Hans Herbots terug een film in zijn …