Jules Comes over The Sky Was Pink!

Op 17 maart presenteert het Offscreen Film Festival enkele opmerkelijke kortfilms.

Eén van de vijf films die dit jaar tot de collectie ongewone, bizarre en verrassende films uit de reeks ‘Shortscreen 2022’ behoort, is The Sky Was Pink, een film van Jules Comes. De film wist in december op het Kortfilmfestival Leuven de juryprijs binnen te halen voor Beste Cinematografie, dankzij het werk van Director of Photography Grimm Vandekerckhove. “De jury stond versteld van de visuele schoonheid van de shots en het filmische gebruik van kleur en licht”, kreeg de film mee als commentaar.

Het is niet voor het eerst dat regisseur indruk maakt met een kortfilm. Ook zijn film Saint Hubert (2017) – waarvoor Grimm Vandekerckhove de cinematografie ook al voor zijn rekening nam – kon rekenen op een aantal prijzen op verschillende festivals.

Tibo Vandenborre

The Sky Was Pink volgt Yana, een jonge (porno)actrice, wanneer ze op een kruispunt in haar leven komt te staan. Ze probeert haar eigen weg in te slaan, ondanks de angst daarbij de mensen die dicht bij haar staan te verliezen. De hoofdrollen zijn voor Laura Sépul (Into the Night) en Tibo Vandenborre (Rookie), in één van de bijrollen zie je Mieke de Groote (De Twaalf).

Tickets om The Sky Was Pink te bekijken op het Offscreen Filmfestival zijn hier verkrijgbaar. 

Bekijk ook

Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te …